9x Online Marketing Awards die je wilt winnen in 2017

8 minuten

De lente is begonnen en het tweede kwartaal staat voor de deur. De tijd waarin er veel awards en andere prestigieuze prijzen op het gebied van online (marketing) te winnen zijn. Of de periode waarin je juist eens kunt kijken welke projecten je nú al kunt uitvoeren, om in het najaar een succesvolle, awardwinning case te hebben.

Als je weet welke awards er zijn, kun je hier makkelijker op sturen. Zo heb je straks meer kans op een overwinning. Fingerspitz werd in 2016 trotse winnaar van twee Dutch Search Awards en een FD Gazelle en is twee keer genomineerd voor de internationale Google Premier Partner Awards.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij begrijpen je. Een aantal interessante awards voor je op rij:


Dutch Search Awards

Wat is het?
Ben jij een kei in alles wat met search te maken heeft? Richt je dan vooral op de felbegeerde Dutch Search Awards. Deze zijn in het leven geroepen om de crème de la crème van de Nederlandse search marketing te belonen. Ze worden uitgereikt aan professionals, merken en agencies op het gebied van search, advertising en ondersteunende tools.

Welke categorieën zijn er?
In 2016 waren er 22 awards te winnen binnen de categorieën Branche, Campagne, Beste Tools & Software en Agencies & Professionals.

Hoe win je?
Om te winnen moet je via het inzendformulier op de website je best case(s) insturen voor oktober. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de cases. De uitreiking vindt plaats rond november. Fingerspitz won in 2016 twee Dutch Search Awards: binnen de categorie Branche voor ‘Beste gebruik van search in automotive’ met de case Autotrack. En binnen de categorie Agencies & Professionals wonnen we een award voor ‘Beste consultant(s) van het jaar’, Ramez Khader.

De Beste Social Awards

Wat is het?
Zoals de titel al zegt: dit zijn de prijzen die je wilt winnen als je actief bent op social media. Vanaf dit jaar zijn de zakelijke categorieën en publiekscategorieën gescheiden.

Welke categorieën zijn er?
Dit jaar zijn de categorieën voor Business: Beste Inhaker, Beste Video, Beste Webcare, Beste Design, Beste Copywriting, Beste Advertising, Beste Campagne, Beste Innovatie, Beste Story, Beste Pagina en Beste Talent.

Voor de publiekscategorieën kun je suggesties doen voor: Beste Twitteraar, Beste Snapchatter, Beste YouTuber, Beste Instagrammer, Beste BN’er, Slechtste bericht, Beste Inhaker, Beste Reactie, Beste Video, Beste Klacht, Beste Bericht van de Buurman, Beste Emoji, Beste Entertainmentpagina, Beste Nieuwspagina, Beste Social Platform, Beste Merk.

Hoe win je?
Bedrijven kunnen hun beste werk inzenden via de website. Voor de publiekscategorieën kan iedereen een suggestie doen door de beste personen en berichten op social in Nederland in te sturen. Dit kan tot en met 14 april 2017. De uitreiking van De Beste Social Awards vindt plaats op 8 juni 2017.

Emerce 100

Wat is het?
Het platform (en magazine) Emerce houdt je op de hoogte van de laatste trends in online business, media en marketing. Jaarlijks hebben ze een speciale uitgave: de Emerce 100. In samenwerking met het onderzoeksbureau Motivaction doet Emerce een imago-onderzoek naar de prestaties van leveranciers van diensten in de e-business- en marketingbranche. De waardering wordt uitgedrukt in sterren.

Welke categorieën zijn er?
De vier categorieën Bureaus, E-business Services, Media & Advertising en Software zijn onderverdeeld in meer dan 40 subcategorieën, waaronder bijvoorbeeld Social en content bureaus, Shoppingportals en Tradingdesks.

Hoe win je?
Je kunt een formulier invullen via de website en daarmee je bedrijf aanmelden. Voor de uitgave van 2017 kon dit voor oktober 2016. De redactie van Emerce en speciaal geselecteerde experts uit de markt beoordelen dan je aanvraag en bepalen of je wordt meegenomen in het imago-onderzoek. Je kunt natuurlijk ook gewoon uitblinken in je vak zodat je bedrijf sowieso wordt meegenomen in het onderzoek… In de Emerce 100/2017 is Fingerspitz met 5,5 ster als beste beoordeeld in de categorie Tradingsdesks. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op!


FD Gazellen Awards

Wat is het?
De FD Gazellen zijn niet specifiek gericht op de online branche, maar wel een fijne graadmeter voor succes. Het Financieele Dagblad reikt ze uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Welke categorieën zijn er?
De awards zijn verdeeld in de regio’s Noord, Oost, Zuid, West en de omzetklassen klein (€ 100.000 tot € 2 mln), middelgroot (€ 2 mln tot € 10 mln) en groot (€ 10 mln of meer).

FD Gazellen Uitreiking

Hoe win je?
Het hoofdcriterium is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. Bedrijven kunnen zich tot eind augustus aanmelden via de website. De uitreikingen vinden in november plaats per regio. Fingerspitz won in 2016 een FD Gazelle in de categorie regio Zuid, omzetklasse klein.


Digital Marketing Awards

Wat is het?
Ook actief op de Belgische (online) markt? Dan kun je een kansje wagen bij de Digital Marketing Awards (DMA). Deze awards belonen de beste digitale marketing campagnes in België.

Welke categorieën zijn er?
Onder de hoofdcategorieën Vertical Awards, Channel Awards en Most Performing Campaign Awards vallen in totaal 27 subcategorieën waaronder Most Performing Banner, Most Performing Campaign for the Automotive Scene en Most Performing SEA.

Hoe win je?
Van 1 augustus tot 29 september kun je inschrijven op de verschillende categorieën. Begin oktober vinden er voorrondes plaats en de jury zal 31 oktober de geselecteerde kandidaten interviewen over de ingezonden case. De shortlist die vervolgens overblijft wordt uitgenodigd voor de Award Night op 23 november, waar de uitreiking plaatsvindt.

Google Premier Partner Awards

Wat is het?
De Premier Partner Awards van Google werden in december 2016 voor het eerst uitgereikt in Dublin. Google reikt de awards uit aan hun Premier Partners met ‘outstanding performances’ op het gebied van digital marketing.

Welke categorieën zijn er?
In 2016 waren de categorieën: Search Performance, Video Performance, Display Performance, Mobile Performance, Shopping Performance, Outstanding Premier Partner Performance, Best Client Story of 2016 en Highest Customer Satisfaction.

FD Gazelle Champagne
Hoe win je?

Om mee te doen moet je Premier Partner van Google zijn en een innovatieve en succesvolle case indienen. Bureaus uit de hele wereld doen mee, dus de kans dat je daadwerkelijk één van de acht awards wint, is klein. Maar het is Google. Soms is meedoen net zo belangrijk als winnen. De kans om op de Shortlist met genomineerden (ook een hele fijne lijst) te komen, is iets groter. Fingerspitz stond in 2016 twee keer op deze lijst binnen de categorieën Search Performance en Shopping Performance.


Dutch Interactive Awards

Wat is het?
Zoals ze zelf zeggen: dé awards voor online Nederland.

Welke categorieën zijn er?
Service, Ecommerce, Communities, Social, Campaign, Activation, Brand, Tools, Disrupter, B2B, Corporate, Content, Data en Company of the Year.

Hoe win je?
Tot 3 maart 2017 kon je cases aanmelden voor dertien van de veertien categorieën. Deze cases worden door een jury beoordeeld op concept, design en UX, bouw, resultaat, interactiviteit en optimalisatie. Genomineerde bureaus krijgen de kans om de case samen met hun opdrachtgever te pitchen. De jury kiest per categorie vervolgens een gouden en zilveren awarwinnaar. De uitreiking vindt plaats op 1 juni.


V
EED Awards

Wat is het?
Ben je actief met video? De VEED Awards zijn volledig gericht op YouTube: “de Oscars van de Nederlandse YouTube Industrie”.

Welke categorieën zijn er?
Beste Beauty Channel, Beste Vlog Channel, Beste YouTube Channel, Beste Gaming Channel, Beste Muziek YouTuber, Beste Mannelijke YouTuber, Beste Vrouwelijke YouTuber, Beste Comedy Channel, Beste Prank Channel, Beste Nieuwkomer, Beste Snapchatter, Beste Instagrammer, Beste Fanaccount en Boulevard Awards (Beste YouTubende BN’er).

Hoe win je?
De VEED Awards zijn publieksprijzen. Alle YouTubers kunnen genomineerd worden. Wie slim is, zet hiervoor zijn achterban in en plaatst een oproep. Per categorie kan er vervolgens op de 5 meest genoemde YouTubers gestemd worden. De awards worden uitgereikt tijdens een awardshow op 8 april.


European Search Awards

Wat is het?
Naast de Dutch Search Awards zijn er ook de European Search Awards. Campagnes en bureaus uit heel Europa die uitmuntend presteren op het gebied SEO, PPC en Content Marketing maken kans om in Krakow een award te winnen.

Welke categorieën zijn er?
Best use of Search: Retail, Finance, Travel/Leisure, Gaming, Third Sector, Best Local Campaign, Best Lowbudget Campaign, Best use of PR in a Search Campaign, Best use of Social Media in a Search Campaign, Best Integrated Campaign, Best Mobile Campaign, Best PPC Campaign, Best SEO Campaign, Best use of Content Marketing, Innovation – Campaign, Innovation – Software, Best PPC Management Software Suite, Best SEO Software Suite, Best Search Software Tool, Best In-House Team, Best Small Integrated Search Agency, Best Large Integrated Search Agency, Best Small PPC Agency, Best Small SEO Agency, Best Large SEO Agency, Young Search Professional en European Search Personality of the Year.

Hoe win je?
Ook voor deze awards kun je cases indienen. Op 16 maart heeft de vakjury de shortlist bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats op 27 april.

Succes!

Toch met lege handen naar huis of net te laat met inschrijven? Geen nood: in 2018 weer nieuwe kansen… Heb je nog toevoegingen aan deze lijst? Laat het ons vooral weten in de comments!

Lees meer over