De toekomst van AI en social media

leestijd 3 minuten
20 oktober 2023

Hoe ervaar jij de razendsnelle veranderingen in social media en technologie? Een ding is duidelijk: AI is de toekomst. Waarschijnlijk jouw bestuurder van online interactie en communicatie. Hoe kijkt een van de grootste ondernemers in de tech industrie, Mark Zuckerberg, naar deze ontwikkelingen? Leer meer van zijn visie. Zo weet jij waar je rekening mee kunt houden.  

Aiii, de toekomst van AI?

De AI-revolutie is in volle gang. Een jaar geleden lag je soms krom door de slechte output van sommige AI-tools. En nu is het bijna eng hoe sterk AI vandaag de dag is. Met alle technologische ontwikkelingen die nu plaatsvinden, is het tijd om je voor te bereiden. Want het tijdperk is aangebroken waarin AI veel gaat veranderen. Van hoe je werkt tot hoe je communiceert, maar zelfs ook hoe je leeft. AI opent deuren naar innovatieve ideeën. Nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos. 

De toekomst van discussieplatforms

Twitter (X) heeft zichzelf bekroond als hét discussieplatform. Maar de vernieuwingen gaan niet altijd van een leien dakje. De invloed van Elon Musk is in ieder geval opgevallen.

Meta, en dus Mark, laten zich niet kennen. Zo lanceert Facebook ‘Threads’. Deze app is bedoeld als een fijnere en veiligere plek om te discussiëren. Het gaat niet alleen om de functionaliteit. Het draait ook om het gevoel van mensen. 

Meta/Facebook benadrukt hoe belangrijk het is voor gebruikers om op elk moment de keuze te hebben om te vertrekken. Dit geeft niet alleen een gevoel van vertrouwen, maar ook van empowerment.

Omdat we in een steeds meer digitale wereld leven waarin verbinding belangrijk is, is Facebook aan het werk om interoperabiliteit in messaging mogelijk te maken. Inter..watte? Simpel gezegd is interoperabiliteit de mogelijkheid van systemen, partijen of individuen om met elkaar samen te werken, te communiceren en informatie uit te wisselen. Het uitgangspunt? Een vlekkeloze communicatie-ervaring, ongeacht welk berichtensysteem van Facebook je gebruikt.

Teamwork makes dreamwork

Innovatie komt tot stand door samen te werken. Of je nu werkt aan de volgende generatie AI-toepassingen, of samenwerkt met experts om wereldproblemen aan te pakken. Onderschat de kracht van samenwerking niet. Samenwerken is jouw sleutel tot succes.

Communicatie en samenwerking verandert voorgoed

De toekomst van social media en AI zit boordevol veranderingen en mogelijkheden. Spannend! Jij en ik staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Eén ding is zeker: de manier waarop we communiceren en samenwerken gaat voorgoed veranderen. 

Benieuwd hoe jouw organisatie het slimste meebeweegt? We verkennen graag samen met jou de toekomst!

Lees meer over