De waarde van een online marketing traineeship bij Fingerspitz

leestijd 5 minuten
24 maart 2023

Een passie voor online marketing maar weet je niet waar je moet beginnen? Of net afgestudeerd en wil je graag nog extra kennis opdoen? Een traineeship bij Fingerspitz is dan een ideale eerste stap voor jouw online marketing carrière! 

Benieuwd hoe dat eruit ziet? In deze blog deelt Robyn haar ervaringen. Zij is begonnen als trainee en doorgegroeid tot online marketing optimizer. 

Ontdekken wat bij je past

‘’Diploma in de hand en ready voor een nieuwe stap. Afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en als een klein vogeltje de ‘grote mensen wereld’ in. Maar in welke richting ik wilde vliegen? Dat bleef nog de grote vraag.

Al snel kreeg ik een aanbod om bij een grote horecaonderneming als marketing & communicatie medewerker aan de slag te gaan. Een mooie eerste kans. Veel variatie in werkzaamheden, waaronder ook social advertising en SEO. Deze onderdelen trokken al snel mijn aandacht. Daar wilde ik graag in groeien! Maar hoe? Ik heb nu nét te weinig basiskennis van het online marketing aspect.’’

Welkom bij Fingerspitz

‘’Na wat rondvliegen op het internet, belandde ik bij Fingerspitz. ‘Net klaar met je studie, nog te weinig kaas gegeten van online marketing werk. Leren en tegelijk meewerken’. Zo begon de vacature voor het online marketing traineeship. Dat sprak mij aan, maar ik kon mezelf in de hele vacature precies vinden.’’ 

Echt onderdeel van het team

‘’Als trainee online marketing bij Fingerspitz ben je niet zomaar een extra collega die meewerkt. Nee, je bent écht onderdeel van het team. Je voert echte taken uit voor klanten. Je haakt aan bij alle team meetings en later ook bij klant meetings. 

Daarnaast leer je in een half jaar stap voor stap alle aspecten van online marketing. Moet je vanaf 0 beginnen of loop je vast met een taak? Geen zorgen, dat had ik namelijk ook. Je krijgt bij Fingerspitz echt de tijd en de kans om elk online marketing principe goed te leren. En te beheersen. Bij elke training horen passende opdrachten. En je kan altijd met je vragen terecht bij jouw teamgenoten.’’

De inrichting van het traineeship

‘’Elke maand ziet er iets anders uit. Zo werk je aan verschillende trainingen. Denk aan CRO, SEO, Social Advertising en SEA. Daarnaast krijg je stapsgewijs meer verantwoordelijkheid om echte werkzaamheden voor klanten uit te voeren. Zo ontdek je welk online marketing gebied jou het meeste ligt. 

Misschien ben jij wel een echte SEA goeroe. Of knal jij elke website naar een hogere organische positie met jouw SEO skills. Blijf je erg nieuwsgierig naar alles in het online marketinglandschap? Dan is dat ook niet erg!’’

Groeien in waar jouw energie ligt

‘’Ik merkte al snel dat ik veel energie kreeg van social advertising. Creatief en strategisch nadenken om via verschillende social kanalen de juiste doelgroepen te bereiken. Om zo te zorgen voor bijvoorbeeld meer conversie, likes of een betere online vindbaarheid. Dat is echt mijn ding!

Eén van de mooie dingen bij Fingerspitz is dat er aandacht is voor jouw “specialiteit”. Je krijgt echt de kans en ruimte om je meer te verdiepen. Zo kan je groeien in hetgeen waar jij écht energie van krijgt!’’

Leren en gezelligheid: Fingerspitzengefühl

‘’Wat ik zo fijn vond aan mijn traineeship is dat je in een korte tijd enorm veel kennis opdoet. Want naast de trainingen en werkzaamheden is er nog meer. Ja, je leest het goed! Elke week is er een kennissessie waarin we leren van elkaar. Daaropvolgend heb je altijd een uur leertijd. Via het online leerplatform van Fingerspitz heb je dan de ruimte om nog meer trainingen te volgen.

Maar naast al het leren, weten we bij Fingerspitz ook wat gezelligheid is. Je komt terecht in een openhartig en gezellig team. Geen eilandjescultuur. En je leert iedereen kennen. Elke vrijdag is er een vrijmibo met tapbier. Maar ook organiseren ze vaak leuke activiteiten, zoals een spelletjesavond of pubquiz. En natuurlijk de themafeestjes en festivals niet te vergeten!’’

Vol kennis de toekomst in

‘’Nu zijn we bijna een jaar verder en is mijn traineeship al eventjes afgerond. Na mijn succesvolle afronding kreeg ik meteen een mooie kans. Om mezelf en mijn kennis te laten zien, mocht ik werken voor twee eigen klanten!

Het beëindigen van dit online marketing traineeship is het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Door mijn opgedane kennis en vaardigheden heb ik goed inzicht in de wondere wereld van online marketing. Maar ook hoe ik mijn eigen toekomst voor me zie, namelijk succesvol én progressie boven perfectie. Ik heb iedere dag zin om aan de slag te gaan bij Fingerspitz!’’

Een traineeship bij Fingerspitz is een geweldige manier om ervaring op te doen en vaardigheden te ontwikkelen in een snelgroeiende industrie. Of je nu een student bent of al je loopbaan bent begonnen, een traineeship helpt je om een succesvolle carrière op te bouwen en je doelen te bereiken. Dus, neem de stap en solliciteer vandaag nog op een traineeship bij Fingerspitz!

Lees meer over