Google Magi: de nieuwe zoekmachine

leestijd 2 minuten
3 mei 2023

Google is momenteel bezig met het ontwikkelen van een gloednieuwe zoekmachine die wordt aangedreven door AI. Het project heeft nog geen releasedatum. Daarom duurt het nog even voordat de zoekmachine beschikbaar is voor het publiek.

Het doel van Magi

Het doel is om gebruikers een meer gepersonaliseerde zoekervaring te bieden dan wat de huidige zoekmachine momenteel biedt. Waarbij Google probeert vooruit te kijken op de zoekopdrachten van gebruikers.

Ondertussen heeft Google het project “Magi” gestart om nieuwe functies toe te voegen aan de huidige zoekmachine. Magi stelt gebruikers in staat stellen om transacties te voltooien, zoals het kopen van schoenen of het boeken van vluchten, allemaal binnen de zoekmachine zelf. Zo wordt het gemakkelijker voor zoekers om financiële transacties uit te voeren, terwijl de bestaande zoekadvertenties nog steeds een enorme winst opleveren voor Google.

Livegang Magi onbekend

Volgens The New York Times heeft Google een team van ontwerpers, engineers en executives ingezet om deze nieuwe zoekmachine te bouwen. Het is nog niet bekend wanneer de zoekmachine wordt uitgebracht. Maar één ding is zeker: Google heeft ambitieuze plannen.

Eerdere personalisatie door Google

In het verleden heeft Google geprobeerd om zoekresultaten sterk te personaliseren, maar later bleek dat dit weinig voordelen bood voor de zoekers. Personalisatie in zoekopdrachten was erg beperkt en werd teruggebracht. Behalve voor onmiddellijke vorige zoekopdrachten en sommige lokalisaties op basis van de locatie van de gebruiker. Mogelijk was dit vanwege privacy, maar nu lijkt het erop dat Google anders denkt doordat het marktaandeel verliest aan Microsoft Bing en andere spelers.

Fingerspitz volgt de ontwikkelingen rondom deze nieuwe zoekmachine en Magi op de voet. Zo hopen we snel meer te horen over de nieuwe functies en mogelijkheden.

Lees meer over