Ben jij al aan de slag met Growth Marketing om exponentiële groei te realiseren voor jouw organisatie? Dan ben je waarschijnlijk ook blijvend nieuwsgierig én op zoek naar inspiratie om je cijfers te boosten, want dat is natuurlijk wat je wilt! Wij delen maar al te graag onze tips met jou, zodat jij met het inzetten van Growth Marketing koploper wordt tussen alle concurrentie én groeit met je bedrijfsresultaten. 

In dit overzicht vind je een aantal leuke, inspirerende en simpele Growth ‘Hacks’ waarmee je jouw resultaten kunt verbeteren.

Om de zoveel tijd worden er op deze pagina nieuws ‘hacks’ toegevoegd, dus houd het in de gaten, want binnen Growth Marketing is stilstaan onmogelijk!

De ‘hack’Op welk moment?Verwachte impact
Skyscraper techniekRespond-faseFlinke groei in aantal sessies
YouTube: externe omschrijvingenSee + Respond-faseMeer vertoningen en sessies
LinkedIn Engagement baitSee-faseMeer bereik op LinkedIn
Betere zoekfunctieDo-faseMeer conversies
Social schaarste!Do-faseMeer conversies

Skyscraper techniek

‘Alleen de allerbeste content verdient het om op plek één te staan in Google.’ Het maken van de allerbeste content, dat is toch het doel van elke marketeer? De Skyscraper techniek kan je hier als geen ander een handje bij helpen. Deze techniek is in theorie vrij simpel, maar je zult gegarandeerd met kop en schouders boven je concurrenten uitsteken. 

Hoe dit werkt in de praktijk? Je kiest een belangrijk zoekwoord waar veel volume op zit, analyseert de best presterende pagina’s op dat zoekwoord en maakt simpelweg content die beter is dan al deze artikelen bij elkaar. Uiteindelijk ontstaat hier een pagina met veel tekst (soms wel meer dan 5000 woorden), maar wél met goed verwerkte keywords waar je op wilt scoren. Je wilt tenslotte dat je met jouw gemaakte content antwoord geeft op de vraag van de bezoeker. Je zult zien dat door middel van deze techniek het aantal sessies van je bezoekers flink zal gaan groeien!

Bekijk de volledige video over de Skyscraper techniek hier.

YouTube: externe omschrijvingen

Deze Growth Marketing ‘hack’ is leuk bedacht. Ben je op zoek naar meer bereik en bezoekers? Is jouw doelgroep actief op YouTube, maar heb je niet de middelen om er zelf mee aan de slag te gaan?

Doe een aantal zoekopdrachten die relevant zijn. Maak gebruik van het zoekfilter en zoek naar video’s die nog recent zijn én genoeg vertoningen realiseren. Vervolgens benader je de makers van de video’s om jouw producten of diensten te promoten.

Een tool zoals ‘Hunter.io’ helpt je om e-mailadressen van de videomakers te achterhalen. Je kunt dit in eerste instantie proberen om gratis of met een ‘give-away’ voor elkaar te krijgen. Eenvoudig, kostenbesparend én het levert uiteindelijk meer vertoningen en sessies op. Een win-winsituatie.

Engagement bait

Op social media wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Helemaal als je B2B marketeer bent en LinkedIn hiervoor jouw belangrijkste kanaal is. Maar, met de algoritmes van tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om bij je gewenste doelgroep gezien te worden. De vraag is: hoe kun je het algoritme op LinkedIn beïnvloeden om meer weergaves te krijgen en automatisch ook meer interactie?

Veel marketeers weten dat social media algoritmes gevoelig zijn voor interactie. Helaas heeft het algoritme hedendaags steeds vaker door dat jij met opzet op zoek bent naar een like, share of een reactie. Dit wordt ook wel ‘engagement bait’ genoemd. 

Doordat steeds meer algoritmes doorkrijgen waar jij naar op zoek bent (like, share, reactie) bij het gebruik van deze techniek, worden deze berichten ook veel minder vertoond. Het is daarom goed om te experimenten, met bijvoorbeeld A/B testen, om te kijken wat voor berichten wel of niet werken. Het is namelijk zo dat berichten óf heel goed worden opgepakt door het algoritme óf je bent nauwelijks zichtbaar in iemands tijdlijn. Daar zit niets meer tussenin.

Wat we kunnen stellen, is dat het algoritme lastig te beïnvloeden is. Maar, wat we wel kunnen beïnvloeden, is de interactie die mensen met het bericht hebben: de engagement. En dát is de eerste stap voor een groter bereik. Geef je volgers het gevoel dat ze ergens invloed op hebben en dat hun mening telt. Door op deze manier te werk te gaan, zal dit uiteindelijk bijdragen aan de interactie tussen jouw merk en je bezoekers en dus zorgen voor meer bereik. 

Bekijk de video over engagement bait hier

Betere zoekfunctie

Heb jij een zoekbalk op jouw website? Waarschijnlijk wel. Het probleem dat bij zoekbalken vaak voorkomt, is het feit dat deze zoekbalken verdwijnen als je naar beneden scrolt via je computer of de website bekijkt op je mobiel. Een grote valkuil dus, helemaal wanneer je weet dat bezoekers die een zoekopdracht via een zoekbalk doen soms wel tot vijf (!) keer meer converteren. 

Kijk daarom eens of je je zoekbalk kan vastzetten op je website. Wij hebben dit tijdens een experiment voor verschillende klanten gedaan. In het bijzonder voor één klant: Nikoi. Na het vastzetten van de zoekbalk waren de resultaten verbluffend:

  • Het aantal conversies steeg met 10,3%
  • De gemiddelde orderwaarde steeg met 5,45%

Al met al is dit dus een simpele oplossing om meer conversies te genereren. Staat jouw zoekbalk al vast op je website?


Bekijk de volledige video over een betere zoekfunctie hier.

Social Schaarste!

Schaarste toepassen in advertenties? Zoals:

“Op = op!” 📣

“Deze actie is alleen vandaag geldig!” 📣

“Nog slechts 22 op voorraad!” 📣

Het werkt! We willen immers allemaal die goede, unieke aanbieding toch niet missen? We testen het effect van schaarste in advertenties op social media. We voegden slechts één klein visueel effect toe aan de ad.

Het resultaat?

  • Een stijging van 29% aan conversieratio
  • Een stijging van 10% in CTR
  • Een daling van maarliefst 44% (!) in kosten per conversie

Bekijk het volledige experiment hier.

Sharing is caring

Heb jij een leuke hack die je graag wilt delen in het kader van Growth Marketing? Mail ons! Zo kunnen we elkaar helpen bij het exponentieel laten groeien van jouw organisatie. Ga verder aan de slag met deze Growth Marketing ‘hacks’ en houd deze pagina goed in de gaten voor nieuwe ‘hacks’. Zo blijf je geïnspireerd en up-to-date om nog meer groei te boeken binnen jouw bedrijf.

Mocht je het nou leuk vinden om zelfs een certificaat in Growth Marketing te behalen, meld je dan aan voor de Growth Marketing course en wordt gecertificeerd Growth Marketeer!

Meer over Jaap

Het mooie aan ons is dat wij echt meedenken over álle mogelijkheden.

Jaap Jacobs
Managing director

Lees meer over