Magento migratie: moeiteloos overstappen

leestijd 4 minuten
9 januari 2024

Duik je samen met ons in de wereld van Magento migratie? Ontdek hoe een soepele overstap naar Magento jouw e-commerce business naar nieuwe hoogten tilt.

Vraag je je af waarom Magento de juiste keuze is? Het platform heeft meerdere voordelen die je gebruikerservaring en conversies kunnen stimuleren. Leer in deze blog hoe je succesvol én moeiteloos overstapt. 

Voordelen van Magento migratie

Magento is niet zomaar een sterk e-commerceplatform. Je hebt veel mogelijkheden binnen het systeem. 

Ontgrendel een berg aan functies met Magento. Deze functies zorgen ervoor dat je jouw e-commerce platform geheel naar wens kunt vormgeven én runnen. Denk aan functies voor flexibel voorraadbeheer, makkelijke integratie van betaalsystemen, maar ook geavanceerde rapportages. Je kunt zelf je ontwerp aanpassen naar de tijd van het jaar, bijvoorbeeld met Kerst en Nieuwjaar.  

Daarnaast heeft Magento veel plugins. En het beste van alles? Deze zijn vaak gratis te gebruiken. Tot slot profiteer je van een grote Magento community. Jouw online aanwezigheid wordt niet alleen sterker; het wordt buitengewoon.

Waarom kiezen voor Magento? Laten we een vergelijking maken met andere e-commerceplatforms. Zo ontdek je waarom Magento de favoriet is voor succesvolle online ondernemingen.

Magento migratie: stap voor stap

Magento migratie stappenplan

Begrijp de specifieke behoeften van jouw business en plan de migratie zorgvuldig. Het website design canvas begeleidt jou in dit cruciale proces.

Voorkom dataverlies door een grondige back-up te maken. En ga voor een veiliger overgang van gegevens. Schakel zo nodig een partij in om dit secuur over te brengen naar het nieuwe Magento-platform.

Kies het juiste thema en ontwerp voor jouw online winkel. Laat je ondersteunen om de beste keuzes voor jouw klantervaring te maken.

Magento migratie checklist

Het website design canvas kun je zien als een gedetailleerde checklist. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet als je kiest voor een migratieproces. Kom je er niet uit? Onze experts staan voor je klaar. 

Voordat je nieuwe Magento-winkel live gaat, is een grondige testfase onmisbaar. Zo weet je zeker dat er niks misgaat. En waarborg je de hoogste kwaliteit. 

Magento 2 migratie

Ontdek de verbeteringen in Magento 2 ten opzichte van de vorige versie. Waarom upgraden naar Magento 2? Allereerst zorgt het regelmatig upgraden van je Magento webshop ervoor dat je gebruik kunt blijven maken van de nieuwste functionaliteiten en modules. Zo verhoog je de snelheid van je webshop, en blijft de laadtijd laag. Een fijne gebruikservaring komt je conversie ten goede. 

Welke voordelen Magento 2 verder biedt? Verbeterde snelheid, betere beveiliging, betere prestaties, betere infrastructuur, betere B2B-diensten en betere PWA. Het enige nadeel is dat je een volledig nieuwe website moet bouwen. 

Past een Magento 2 migratie bij jouw bedrijf? Het website design canvas vertelt je wat de beste richting is. 

Tips en best practices

Magento migratie tips

Snelheid is essentieel voor gebruikerservaring en SEO. Daarom wil je jouw Magento-winkel optimaliseren, voor maximale snelheid en prestaties.

Behoud jouw SEO-rangschikking door een sterke URL-migratie. Denk daarnaast na over strategieën om jouw online zichtbaarheid te behouden.

Vergeet ook niet het belang van klantcommunicatie. Ga na wat effectieve strategieën zijn om jouw klanten op de hoogte te houden tijdens het migratieproces. Ook na de livegang. 

Magento migratiekosten

Je hebt best wat budget nodig om tot een succesvol migratieproject te komen. Wat de precieze kosten zijn voor je migratie, hangt af van jouw doelen. Vraag waar nodig om hulp bij het opstellen van een realistische budgetplanning.

Migreren naar Magento hoeft niet kostbaar te zijn. Zeker als je nadenkt over wat je eruit gaat halen.  Bekijk Magento migratie als een investering in jouw online succes. Tenminste, als je succesvol migreert.

Problemen bij Magento migratie en oplossingen

Het website design canvas identificeert veelvoorkomende uitdagingen en biedt praktische oplossingen om ze te overwinnen.

Problemen waar je aan kunt denken zijn trage prestaties, technische problemen, complexe configuraties en beperkte flexibiliteit. In geval van fouten staan wij klaar voor snelle foutopsporing en effectieve probleemoplossing. Jouw migratieproces blijft soepel onder onze begeleiding.

Magento migratie partner

Een succesvolle migratie vereist expertise. Fingerspitz helpt jou bij een vlekkeloze overstap naar Magento. Van strategisch advies tot praktische uitvoering, wij staan aan jouw zijde. Met Fingerspitz begeleiden we je naar een platform dat synoniem staat voor groei.

Jouw sleutel tot een succesvolle migratie?

Van verbeterde prestaties tot kostenbesparende maatregelen, het website design canvas vat alle essentiële punten samen voor een succesvolle Magento migratie.

Wil je jouw e-commerce business transformeren met Magento? Samen schrijven we jouw online succesverhaal.

Lees meer over