Nieuw advertentieformat: Rising Stars

2 minuten

Sinds kort heeft het IAB nieuwe Rising Stars advertentieformaten toegevoegd aan het portfolio van Standard Ad Units.  Deze advertentieformaten blijken een groot succes.

Zo is uit onderzoek gebleken dat bij vijf van de zes nieuwe formaten vaker en langer interactie is tussen consument en de advertentie. Het zou hierbij gaan om de formaten Portrait, Slider, Sidekick, Billboard en Filmstrip.

Wat is er bijzonder aan deze formaten?

Bij de nieuwe formaten wordt gebruik gemaakt van bewegende advertenties.

  • Bij filmstrip wordt een interactieve banner getoond. In de banners is het mogelijk om keuzes te maken. De banner reageert op de keuzes van de gebruiker en toont direct relevante informatie. 
  • Portrait is een ‘statische’ banner, maar reageert wanneer een gebruiker over de banner beweegt. Verschillende opties ontstaan zoals bijvoorbeeld het starten van een filmpje.
  • Bij Slider is het mogelijk om in de advertentie gebruik te maken van een slider. De slider geeft de mogelijk om frames horizontaal te schuiven.
  • Sidekick advertenties tonen een afbeelding die daarna veranderen in een filmpje. 
  • Bij Billboard wordt een groot gedeelte van het scherm ingenomen door een bewegende advertentie. Een billboard wordt bovenaan de pagina geplaatst.

Resultaten

Bij deze nieuwe formaten is er een grotere kans op interactie in verhouding tot de bestaande advertentieformaten. Deze ontwikkeling is niet alleen te danken aan het aantal pixels, maar ook door de toevoeging van buttons. Zo blijkt dat de gebruikers bijna vijftig procent meer interactie (sec.) hebben met de Rising stars formaten. Zie onderstaande afbeelding.

Al met al zijn de nieuwe formaten van Rising Stars erg waardevol gebleken. Het verhoogt  niet alleen de interactie tussen de banner en de consument, maar ook het aantal kliks krijgt een positieve boost.

standaard format
 

rising star format

Lees meer over