Overweeg je Shopify te vervangen? Ontdek de beste alternatieven

leestijd 4 minuten
9 januari 2024

Shopify heeft zijn waarde bewezen, maar is het nog steeds de beste keuze voor jouw e-commercebedrijf? In deze blog duik je dieper in de wereld van het vervangen van Shopify. Lees je mee om erachter te komen welke alternatieven er zijn?

Het belang van e-commerce platformkeuze

Het kiezen van het juiste e-commerceplatform is onmisbaar voor het succes van je online business. Sterker nog, deze keuze kan een échte game-changer zijn.

Van het waarom tot het hoe, je leest alle belangrijke aspecten van het vervangen van Shopify. Ontdek de stappen, vergelijkingen en optimalisatiestrategieën voor een soepele overgang.

Overstappen van Shopify: waarom en hoe

Waarom Shopify vervangen?

Een overstap vraagt erom dat je nadenkt over je drijfveren. Van beperkingen tot groeimogelijkheden. Het website design canvas onthult jouw redenen om Shopify te vervangen.

Shopify vs. WooCommerce

Een diepgaande vergelijking tussen twee zwaargewichten. WooCommerce is vaak een populairdere keuze. Zo is dit platform goedkoper voor grotere bedrijven, Maar Shopify wint het op het gebied van eenvoudige installatie, beveiligingsfuncties en betrouwbare hosting met 24/7 support. Binnen WooCommerce vind je veel documenten om problemen op te lossen, maar live ondersteuning laat langer op zich wachten. Daarnaast is WooCommerce gebouwd met de focus op content, bovenop WordPress. Maar Shopify is speciaal opgezet voor e-commerce. Welke functies heeft jouw bedrijf nodig? Een beslissende analyse.

Alternatief voor Shopify

Naast WooCommerce zijn er andere platforms die de moeite waard zijn om te verkennen. Denk aan BigCommerce, Volusion, PinnacleCart, Simvoly, Big Cartel, Prestashop Squarespace, Square Online Store, Sellfy. Ontdek welk platform het beste bij jouw e-commercebehoeften past. (11 Beste alternatieven voor Shopify in 2023 (Gratis, betaald en open source) (kinsta.com) )

Shopify migratie: stap voor stap

Voorbereiding op de migratie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Jouw online winkel klaarstomen voor een naadloze migratie? Met het website design canvas weet je zeker dat je de beste, juiste route bewandelt. 

Migratieproces

Je kunt het canvas zien als een stapsgewijze begeleiding door het migratieproces. Van het exporteren van gegevens tot het testen van functionaliteiten, niets blijft onbesproken. Zo kom je met goede desk en field research tot concrete vervolgstappen. 

Shopify vs. Magento: welk platform kiezen?

Een specifieke kijk op de keuze tussen Shopify en Magento. Met een ingevuld canvas weet je welk platform beter past bij jouw zakelijke doelen.

E-commerce platform vergelijken

Overzicht van e-commerceplatforms

Een blik op diverse e-commerceplatforms buiten Shopify. Wat hebben ze te bieden en hoe verschillen ze?

Concurrenten van Shopify

Analyse van de directe concurrentie. Welke platforms dagen Shopify uit op het gebied van functies en flexibiliteit?

Trends in e-commerce platforms

Blijf voorop met de laatste trends. Ontdek welke functies en strategieën de toekomst van e-commerce bepalen.

Optimalisatiestrategieën na de migratie

Webdesign en user experience

Een aantrekkelijk webdesign en een soepele gebruikerservaring zijn essentieel. Ontdek hoe je jouw nieuwe platform optimaliseert voor maximale aantrekkingskracht.

SEO en conversie optimalisatie

Hoe behoud je je SEO-rangschikking na de migratie? Jij wilt een naadloze overgang en optimalisatie voor conversies. Ons advies: test. Maar doe ook een technische SEO check. Ga na: verandert de URL-structuur? Zijn redirectschema’s nodig? Moeten campagnes nog worden aangepast? Twijfel niet om een marketing-partij met een flinke dosis kennis van migraties in te zetten

Het belang van digitale marketing strategieën

Digitale marketing na de migratie

Een succesvolle migratie vereist een aangepaste digitale marketingstrategie. Zodat je jouw merk promoot op het nieuwe platform. Leer hoe je in 3 stappen komt tot een converterende website strategie

Personalisatie in e-commerce

Personalisatie is de sleutel tot klanttevredenheid. Onmisbaar in dit digitale tijdperk. Met een sterk, allesomvattend platform kun ook jij een gepersonaliseerde ervaring creëren voor blijvende klantloyaliteit. Dit zijn de 3 geheimen van effectieve personalisatie

Hoe je het juiste e-commerceplatform kiest?

Deze blog herinnert jou aan de essentie. Is het tijd om Shopify te vervangen? Gelukkig kies je met het website design canvas gegarandeerd voor het juiste e-commerce platform. 

Wil je toch graag vrijblijvend advies? Of samen tot een winnende website komen? Onze experts helpen je met veel kennis en plezier. 

Lees meer over