Shopify migratie? Met deze tips & voordelen zo geregeld

leestijd 3 minuten
9 januari 2024

De wereld van e-commerce evolueert voortdurend. Daar wil jij met jouw bedrijf natuurlijk in meebewegen.  Een soepele overstap naar het juiste platform kan dan een onmisbare stap zijn. 

Ontdek in deze blog je uitdagingen en kansen van platform migraties. Ook leer je begrijpen waarom een naadloze overstap essentieel is voor het succes van jouw e-commerce onderneming.

Waarom overstappen naar Shopify?

Als e-commerce ondernemer sta je voor de keuze van het ideale platform. We vergelijken populaire e-commerce platformen zoals Magento, Woocommerce en Lightspeed, waarbij we dieper ingaan op de voordelen van Shopify ten opzichte van Magento. Ontdek waarom Shopify het platform van de toekomst is.

Het stappenplan voor een Shopify migratie

1. Voorbereiding

Voordat je de sprong waagt, wil je de huidige situatie van je webshop goed evalueren. Dit is de eerste stap naar een succesvolle migratie. Het Website Design Canvas helpt je de juiste richting te bepalen.

2. Aanmaken Shopify account

Je maakt moeiteloos een Shopify-account aan. Ook leer je dan direct welk abonnement het beste past bij jouw zakelijke behoeften.

3. Design en aanpassing

Ontdek hoe je met Shopify’s veelzijdige thema’s en aanpassingsmogelijkheden een aantrekkelijke online winkel creëert. Zo weet je zeker dat deze naadloos aansluit bij jouw merkidentiteit.

4. Productgegevens overzetten

Een diepgaande duik in het overzetten van productgegevens naar Shopify zonder dataverlies, inclusief praktische tips.

5. Betaal- en verzendinstellingen configureren

Je wilt een soepele transactie-ervaring garanderen. Zorg daarom dat je betalingsgateways en verzendopties goed instelt.

6. Testen

Grondig testen is van cruciaal belang. Hieronder ontdek je praktische tips om mogelijke hobbels glad te strijken.

7. Lancering

Met het website design canvas weet je zeker dat je jouw nieuwe Shopify-webshop succesvol lanceert. Zo verwelkom je bezoekers met open armen.

Tips voor een succesvolle Shopify migratie

1. Thema’s en ontwerp aanpassen

Duik in de wereld van thema’s en ontwerpaanpassingen. Doe onderzoek om daarmee perfect aan te sluiten op je doelgroep.  Zo spreekt jouw online winkel écht aan.

2. SEO Optimalisatie

Ook SEO optimalisaties moet je niet vergeten bij een Shopify migratie. Je wilt natuurlijk je online zichtbaarheid blijven vergroten. Denk na over het volgende:

  • Verandert de URL-structuur?
  • Zijn redirectschema’s nodig?
  • Moeten nog campagnes worden aangepast?

3. Checklist voor een probleemloze migratie

Een handige checklist zorgt ervoor dat je geen enkel detail over het hoofd ziet  tijdens de migratie. Het website design canvas is een voorbeeld van zo’n complete checklist. 

Over Fingerspitz migratie service

Maak kennis met Fingerspitz als jouw ervaren migratiepartner. Ontdek de voordelen van het samenwerken met professionals die jouw overstap naar Shopify vlekkeloos laten verlopen.

Kosten van Shopify migratie

Een transparante bespreking van kosten en mogelijke investeringen bij een Shopify migratie, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

FAQ – Veelgestelde vragen over Shopify migratie

Antwoorden op prangende vragen over kosten, tijdsduur, behoud van gegevens en meer. Fingerspitz staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Samen jouw website boosten?

Ben je klaar voor een fijne, succesvolle overstap naar Shopify? Met het website design canvas als basis, weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt. Samen gaan we met een op maat gemaakt aanvalsplan jouw volgende successen tegemoet

Lees meer over