TikTok Shop: van video’s naar verkopen

leestijd 2 minuten
3 november 2023

TikTok wil graag koploper zijn. Zo gaan ze nu de strijd aan met Amazon. Want na maanden testen en ontwikkelen heeft TikTok officieel TikTok Shop gelanceerd in de VS.

Wat betekent dit voor jou als Nederlandse consument, merk of online marketeer? Duik met ons mee in deze nieuwe wereld van TikTok e-commerce.

Wat is TikTok Shop?

Spot je op TikTok een product wat je graag wilt hebben? Met de nieuwe functie TikTok Shop  is dat zo geregeld. Hup, één klik. Het maakt niet uit waar of wat je ziet. Of ze nu worden getoond in live video’s, getagd zijn in aanbevolen content of dat je ‘t ziet  in een speciaal ‘Shop’-tabblad. Het kan allemaal. Deze afbeelding geeft je een beetje beeld:

TikTok Shop voor content creators

Voor contentmakers betekent TikTok shop goed nieuws. Zo kan je samenwerken met merken voor marketing partnerschappen op commissiebasis. TikTok heeft het van A tot Z uitgewerkt. Want naast de shopping, regelt de social media app ook alle logistiek voor de verkopers. Van opslag tot verzending. TikTok heeft het gedekt.

Komt TikTok Shop naar Nederland?

Dus, je staat waarschijnlijk al te popelen om TikTok Shop te gebruiken. Helaas moet je nog even wachten. Op dit moment is deze functie alleen nog maar te gebruiken in de VS, delen van Azië en het Verenigd Koninkrijk. Of TikTok Shop ook naar Nederland komt? Dat blijft nog even een mysterie.

TikTok shop veilig?

De implementatie van de nieuwe functie gaat namelijk niet zonder slag of stoot. Zo heeft TikTok veel moeite gehad om voet aan de grond te krijgen in de Amerikaanse e-commerce scene. Hoe dat komt? Het zal je misschien niet verrassen, maar er zijn wat bezorgdheden over de nationale veiligheid. Dit komt doordat TikTok eigendom is van het in China gevestigde bedrijf ByteDance.

Kanshebber op de e-commerce markt?

Met meer dan 150 miljoen gebruikers in de VS alleen al, heeft TikTok een enorme kans om de e-commerce markt te domineren. Wat denk jij? Zal TikTok het volgende grote e-commerce platform worden? 

Een ding is zeker: als deze functie live gaat in Nederland, openen deuren naar meer sales. Voor nu is het afwachten wanneer jij en ik als Nederlanders onze slag kunnen slaan. Geen zorgen, we houden je op de hoogte.

Lees meer over