Verbeter je vindbaarheid in Google met een snellere site

2 minuten

In 2009 werd al door Matt Cutts (dé zoekmachine optimalisatie goeroe van Google) aangekondigd dat de snelheid van je website van groot belang kon worden voor de vindbaarheid van je website. Snelle sites zouden weleens een bonus kunnen krijgen, zei hij toen. De afgelopen jaren is dit dan ook werkelijkheid geworden. Het is ook niet meer dan logisch dat deze verbetering is doorgevoerd, omdat snellere websites nou eenmaal meer plezierig zijn om te bezoeken dan trage websites.

Hulp van Google

Goed opgemaakte code is een van de belangrijkste onderdelen die van invloed zijn op de de snelheid van een website. Google heeft el enige tijd een tool die je kan ondersteunen bij het optimaliseren van je code, en daarmee het verbeteren van de snelheid van je website. Met deze tool, Google Pagespeed, kun je als webmaster een rapport opvragen door een URL in te geven. Er komt een score (van maximaal 100 punten) uitgerold, waarbij concrete verbeterpunten worden aangedragen. Tevens kun je een losse test uitvoeren voor mobiele apparaten. Mobiel gebruik van een website vraagt weer om andere optimalisaties, dus bepaalde punten zullen daarbij een hogere prioriteit krijgen. Google Pagespeed tool zetten wij dan ook al geruime tijd in om sites van onze klanten te verbeteren, met als doel een betere vindbaarheid, meer bezoekers en meer voltooide doelen te realiseren.

Promotie

In de afgelopen week heeft Google de oude tool Page Speed Online gepromoveerd uit Google Labs en direct toegevoegd aan de Google Developers site, de verzamelplaats van Google API’s en developer producten. Op SEO gebied is dit altijd al een tool geweest die specialisten gebruiken. Nu heeft Google het dan ook eindelijk een passende plek gegeven, door Google Page Speed Online op de Developers site te plaatsen.

Benieuwd of jouw website sneller is dan die van je concurrenten? Controleer het met Google Page Speed Online!

Lees meer over