Vergroot je succes met slimme teststrategieën

leestijd 3 minuten
24 juni 2024

In de wereld van digitale marketing is het lanceren van nieuwe producten of functies een strategische zet. Maar voor je het diepe inspringt, is het belangrijk om eerst data te verzamelen en te testen. 

Want in een wereld van marketing is het vinden van innovatieve manieren om je doelgroep te bereiken een belangrijk puntje in je strategie. Maar hoe weet je of je ideeën echt aanslaan bij je publiek? 

Het geheim ligt vaak in het proces van fake-door-testing en het gebruik van iteraties in je marketing strategie.

Fake-door-testing

Wat is het, en hoe werkt het? Fake-door-testing draait om het vooraf testen van een idee voordat je er volledig op inzet. Het idee is om gebruikers iets te laten uitproberen of hun mening te geven over een bepaald bedacht concept, zelfs als er nog geen daadwerkelijk concept beschikbaar is.

Met andere woorden, je bent dus aan het “faken”. Met fake-door-testing minimaliseer je risico’s en vergroot je de kans op succes. 

Fake door test voorbeeld

Een voorbeeld van een goed uitgevoerd fake-door-test, specifiek bij het lanceren van een app, laat dit perfect zien. Voordat je grote sommen geld investeert in de ontwikkeling van de app, wil je natuurlijk eerst weten of mensen deze daadwerkelijk zullen gebruiken of zelfs maar downloaden.

Wat kan je dan doen? Creëer een pop-up, of een speciale landingspagina op je website waarop je aankondigt: “We hebben een nieuwe app! Download nu.” Wanneer mensen hierop klikken, ontvangen ze de melding: “Helaas, deze app is momenteel nog niet beschikbaar. Maar we vinden het geweldig dat je interesse hebt! Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct een melding zodra de app beschikbaar is.

Op deze manier kom je erachter hoeveel mensen geneigd zijn om te klikken op “downloaden”. Zo heb je direct inzicht in de interesse voor de app, of juist het gebrek ervan. 

En dat zonder enige extra kosten!

Terug naar de basics

Een ander voorbeeld van vooraf experimenteren en testen is het proces van iteraties. Dit houdt in dat je voortdurend aanpassingen en verbeteringen aanbrengt aan je product of dienst. Door feedback van echte gebruikers te verzamelen en hierop te reageren, blijf je voortdurend innoveren en optimaliseren.

Dit stelt je in staat om beter in te spelen op de behoeften van je doelgroep en je marketinginspanningen te versterken.

Zo ben je er zeker van dat je iets op de markt brengt wat ook écht gewild is.

Ben je er klaar voor?

In een wereld vol digitale marketingkansen is het onmisbaar om voorzichtig te zijn en eerst te testen voordat je grote stappen zet. 

Fake-door-testing en iteraties zijn deze slimme strategieën die je helpen om risico’s te minimaliseren en kansen te maximaliseren. Door gebruikers te betrekken en feedback te verzamelen voordat je volledig investeert, ontdek je wat echt werkt en wat niet. 

Dus voordat je verder gaat, overweeg: ben je klaar om de volgende stap te zetten en je marketingstrategie te optimaliseren? 

Ontvang je liever hulp van een van onze online marketingexperts? Laat het ons weten en neem contact met ons op

Zo ben jij helemaal voorbereid op jouw volgende test.

Lees meer over