WhatsApp op desktop via WhatsApp Web

2 minuten

WhatsApp Web, de webversie van WhatsApp is gelanceerd. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van de nieuwe webdienst en laten we middels een stappenplan zien hoe je het kunt installeren. 

Hoe werkt WhatsApp Web?

WhatsApp Web is op dit moment alleen beschikbaar via de Chrome-browser. Andere browsers worden nog niet ondersteund. De webversie synchroniseert met WhatsApp op je smartphone, verbinding met internet is dus noodzakelijk. Als je mobiel geen internetverbinding heeft werkt WhatsApp Web niet, de webversie haalt de berichten namelijk direct van je smartphone. Op deze manier krijg je berichten zowel op je mobiel als op WhatsApp Web binnen. Let op: zet je telefoon op WiFi, anders gaat het hard met je dataverbruik.

Met WhatsApp Web kun je nieuwe gesprekken beginnen en chatten binnen bestaande gesprekken. Met de webversie kun je ook foto’s versturen en meldingen in- of uitschakelen via Chrome. Een groepsgesprek starten is nog niet mogelijk. Op dit moment worden Android, Windows Phone- en Blackberry toestellen ondersteund. iPhones kunnen op dit moment helaas niet aan Whatsapp Web worden gekoppeld vanwege platformbeperkingen van Apple.

Installeren WhatsApp Web

Maak jij gebruik vanAndroid, Blackberry of een Windows Phone? Via de volgende stappen installeer je WhatsApp Web eenvoudig:

  1. Installeer de nieuwste versie van WhatsApp op je mobiel (als je deze nog niet hebt)
  2. Ga naar het menu van WhatsApp en kies voor WhatsApp Web
  3. Ga naar http://web.whatsapp.com (via Chrome) en scan de QR-code met je mobiel
  4. Nu ben je ingelogd op WhatsApp Web en kun je WhatsApp Web gebruiken

Lees meer over