Inzicht in het succes van je website en online kanalen is belangrijk om winstgevende optimalisaties te maken. Om een juiste sturing aan je online marketing werkzaamheden te geven, is het bijhouden en analyseren van webstatistieken een must. Implementeer Google Analytics!

Wij zetten dit in voor

  • E-sites Logo
  • E-sites Logo

De voordelen van Google Analytics

  • Weten hoe je website wordt gebruikt
  • Weten welke pagina’s goed of slecht presteren
  • Specifieke doelen meten
  • Het levert concrete actiepunten op
  • Je kunt je website en online succes verbeteren

Wat leert Google Analytics mij?

Google Analytics geeft je allerlei soorten informatie. Waar komen je bezoekers vandaan? Via welke kanalen en welke apparaten komen ze op je website? Hoe lang blijven ze op elke pagina? En wanneer klikken ze weg? Het vertelt je ook veel over alle afzonderlijke pagina’s. Zijn er bijvoorbeeld belangrijke pagina’s die wel vaak worden bekeken, maar zeer kort? Dan is het zaak om deze te verbeteren. Of komt er op een bepaalde pagina juist heel weinig traffic binnen? Dan kun je bijvoorbeeld een online advertentie inzetten. Schieten de bezoekersaantallen en conversies hierna omhoog? Dan is de kans groot dat de advertentie goed werkt. Ook dat vertelt Google Analytics je.

Hoe zetten wij Analytics voor je in?

Wij leveren een code aan die je webbouwer op de site moet implementeren. Voor onze klanten is dit meestal via Google Tag Manager. Vervolgens richten wij Analytics voor je in. Heb je specifieke doelen? Wij stellen het zo in, dat je deze gericht kunt meten. Ook helpen we je om de verkregen data om te zetten in bruikbare informatie en concrete actiepunten. Die kun je weer gebruiken als uitgangspunt voor de aanpassingen aan je website en voor je online marketing activiteiten. Bovendien bieden we je periodieke rapportages, zodat je de prestaties van je website precies kunt volgen. Dat kan ook in een real time (op maat gemaakt) dashboard. Handig, toch?

Fingerspitz blogt over Webstatistieken!

Bij Fingerspitz krijgen we geen genoeg van online marketing. We zitten dan ook continu bovenop de laatste trends, nieuws, ontwikkelingen en strategieën. Die kennis delen we graag met jou.

Lees ons blog over Webstatistieken!

Analytics implementeren?

En wil je daarover meer informatie of een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op! Je bent altijd welkom voor een inventarisatiegesprek en een lekkere kop koffie.