Adverteren op Instagram Adverteren op Instagram

Wil je een jonge doelgroep bereiken? Ze niet alleen inspireren, maar ook meer traffic en conversies realiseren? Met uniek beeldmateriaal en advertenties op Instagram bereik je jouw doel. Lees hier meer over de mogelijkheden:


Voordelen van Instagram adverteren

  • Super gericht adverteren door uitgebreide targeting mogelijkheden;
  • Adverteren op Instagram is (voorlopig) goedkoper dan op andere social media kanalen;
  • Je genereert meer bezoekers, leads en conversies;
  • Vergroot je naamsbekendheid, met name onder jongeren;
  • Meer interactie met je doelgroep.    

Hoe werkt adverteren op Instagram?

Adverteren op Instagram werkt op dezelfde wijze als adverteren via Facebook. Instagram is van dezelfde eigenaar als Facebook, waardoor je op dezelfde manier kunt targeten. Dit betekent dat je super uitgebreid en specifiek jouw gewenste doelgroep kunt selecteren.

Net zoals Snapchat is Instagram een populair medium onder jongeren. Kies bijvoorbeeld voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar, die in het bezit zijn van een huisdier en het account van ‘Blijdorp’ volgen of ‘Dierentuinen’ leuk vinden. En wonen in een straal van 10 kilometer van Rotterdam. Je kunt je ads laten zien op specifieke tijden, bijvoorbeeld tussen 15.00 en 17.00 uur, net na school. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wees jezelf ervan bewust dat goed beeldmateriaal cruciaal is voor het slagen van je campagne. Wij ondersteunen jou graag bij het kiezen van de juiste foto(‘s) of video(‘s). Kun je niet kiezen? Dan testen wij voor jou welke afbeelding het beste werkt. En zorgen wij ervoor dat alleen de best presterende advertentie getoond wordt.

Wist je dat je op Instagram veel meer interactie hebt met je doelgroep dan via vele andere kanalen? Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding. Er wordt sneller gereageerd via Instagram, want de drempel is lager.

Instagram interactie

Interesse gekregen in Instagram?

Super dat jij het aandurft! Kom eens langs bij ons op kantoor of laat weten wat je vraag is. Dan zorgen wij voor een goede bak koffie en een enthousiaste marketeer! Doe er je voordeel mee, we geven realtime feedback op jouw Instagram-aanpak of je toekomstplannen.