Outreach & linkbuilding

Je staat lager in Google dan de concurrentie. Nu heb je gehoord dat je linkjes moet gaan verzamelen. Zoveel mogelijk, en het liefst van hoge kwaliteit. Want zo verhoog je blijkbaar de autoriteit van je website, en kun je een flink aantal plekken stijgen. Hoe pak je dit slim aan?

Waarom outreach?

  • Claim topposities in Google
  • Verhoog de autoriteit van je website
  • Maak & deel content van topkwaliteit
  • Word gezien als expert
  • Ontvang gratis verkeer van andere websites

Linkbuilding en outreach, wat is dat?

Linkbuilding is de ietwat verouderde term voor het verzamelen van een netwerk aan links naar je website. Je focust je daarbij vooral op kwalitatieve “backlinks”: websites die zelf een hoge autoriteitscore hebben, wil je naar jouw webpagina’s laten linken.

Outreach is in principe hetzelfde, maar met deze term richt je je meer op het bereiken van mensen in plaats van webpagina’s. Met outreach probeer je dus de juiste mensen op de juiste plekken te bereiken, om zoveel mogelijk links én klikken naar je website te realiseren. Want dat is essentieel voor de autoriteit die je website opbouwt.

Lees meer over linkbuilding & outreach in onze longread over SEO.

Boost je autoriteit: de slimste aanpak

Er zijn tientallen manieren waarop je meer outreach kunt realiseren. Maar er is één essentieel ingrediënt nodig voor iedere vorm van outreach, en dat is kwalitatieve content.

Want als je een blog, pagina of ander type content hebt van zeer hoge kwaliteit, kunnen er verschillende dingen gebeuren:

  • Anderen delen jouw webpagina op hun eigen (sociale) kanalen;
  • Anderen linken naar jouw content in een verwijzing op hun eigen webpagina;
  • Je gaat dit hoogstaande stuk content delen met geïnteresseerden, in de hoop dat ze het oppakken en naar jouw pagina gaan linken.

Dat is in essentie outreach. Maar het is ontzettend moeilijk. want iedereen op het internet is hiermee bezig.

Zo gaan wij te werk

Outreach kent voor Fingerspitzers geen geheimen. We hebben meerdere SEO-gecertificeerde experts, die dagelijks zoeken naar nieuwe kansen om het meeste uit het web te halen. We zijn continu bezig met het opdoen van kennis en kunde om het organisch verkeer naar je website te verhogen.

De autoriteit van je website verbeteren is altijd een goede zet. Maar je hebt veel keus: ga je je content met andere websites delen? Wil je samenwerken met influencers? Of pas je andere, slimme technieken toe, zoals de skyscraper-techniek?

Fingerspitz heeft de juiste mensen, ervaring, kennis én tools voor handen om je outreach zo efficiënt en effectief mogelijk te realiseren.

Enthousiast geworden over linkmanagement?

Laat onze SEO specialisten dan je linkmanagement verzorgen en ervaar wat het met je online vindbaarheid doet. Wil je toch eerst nog wat meer informatie?