Online Marketing Strategie om te groeien

De afgelopen 10 jaar gingen de technische ontwikkelingen sneller dan de 100 jaar ervoor. De wereld van marketing gaat in datzelfde tempo mee. Concurrentie wordt heftiger, en de klant verwacht meer. Het is hoog tijd voor een sterker aanvalsplan.

Nieuwe groeidoelstellingen. Digitale transformaties. Wat er ook voor nodig is om te groeien: er hoort een (online) marketing strategie en plan bij. En daar willen we je bij helpen. Samen kijken we naar wat er nodig is om je online doelstellingen te behalen, en successen te kunnen vieren.

De basis van je online marketing strategie komt tot stand uit grondig onderzoek en workshops. Daarna volgt een praktisch actieplan, waarbij alle data, technologie en kanalen samenkomen om jouw ambities om te toveren tot haalbare doelen. Met een praktische en kraakheldere online marketing strategie kan de aanval beginnen om online écht te gaan groeien.

De voordelen van een strategisch traject

  • Inspirerende sessies en workshops
  • Begeleiding en consulting van gecertificeerde experts
  • Zeer pragmatisch, geen dikke verslagen
  • Concreet actieplan als resultaat
  • Dé roadmap om je doelstellingen te bereiken

Ambitie, daar houden we van

Voordat we een online marketing strategie voor je uitwerken gaan we uiteraard eerst met je in gesprek. Het is namelijk belangrijk dat we goed begrijpen wat je doet, en wat je ambities zijn. Onze ervaren en talentvolle consultants schrijven daarna een strategisch online marketing advies uit, over hoe deze case een succesverhaal gaat worden. Een strategisch traject is de volgende stap, bestaande uit eventueel onderzoek en één of meerdere sessies.

We voorzien je van inspiratie en leggen een kraakheldere marketing strategie op tafel.

Strategische benadering

Het doel: Jou voorzien van een concreet en kraakheldere online marketing strategie, kennis met je te delen en je te inspireren. Om het optimale rendement middels online marketing te bereiken, is het slim om nog enkele stappen te ondernemen.

Het strategisch traject, de modellen en processen hebben zich bij andere organisaties al bewezen. Afhankelijk van de behoeften bespreken we in meerdere sessies en brainstorms de positionering, bedrijfsstrategie en doelstellingen (OKR’s), product-market fit, strategic messaging, de online marketing strategie / plan, en komen we tot een rolverdeling en planning.

Het volledige marketing strategie traject bestaat uit verschillende niveau’s:

Praktisch & kraakhelder aanvalsplan

Progressie en een duidelijke visie. Een stip op de horizon, in rap tempo bereiken. Dat is wat jij en je collega’s zoeken in het actieplan van je marketingstrategie.

De online marketing strategie vatten we kraakhelder samen in het Digital Growth Canvas. Want uit het strategisch traject volgen praktische aanbevelingen en quick wins: welke kanalen voor het beste resultaat zorgen, wat de doelstellingen en concrete targets zijn, en wie het ownership neemt.

Alvast zelf aan de slag?

Wij hebben een gratis online marketing strategie e-boek ontwikkeld met ruim 26 pagina’s vol met tips, tricks en concrete adviezen om voor jouw organisatie een gedegen online marketing strategie te ontwikkelen.

Advies nodig voor jouw online marketing strategie?

Bij Fingerspitz werken strategen, online marketing- en data-consultants. Ben je benieuwd naar de potentie van jouw organisatie? Bel ons voor meer informatie, of maak direct een afspraak.

Jaap Jacobs
Managing director & strateeg