De markt verandert sneller dan ooit. Je digital strategy moet meegroeien, om bij te blijven op de concurrentie. Tijd om dit samen aan te pakken dus!

Zodra je eens bij ons op kantoor een kopje komt drinken, wordt waarschijnlijk al snel duidelijk hoe het zit met de digital maturity van je merk. Ook de kansen die dit met zich meebrengt leggen we redelijk snel bloot. Deze informatie vormt het onmisbare fundament om groei mogelijk te maken.

Vliegen we het volledige traject samen aan, bestaat dit uit zes levels. Uiteraard kun je ook voor elk losstaand level bij ons terecht.

Level 1: positionering. Wat doen we?

Voor bijna iedere organisatie heeft de positionering van het merk een gigantische impact. Het is noodzakelijk voor positieve resultaten en uiteindelijk exponentiële groei. Het eindresultaat van deze workshop is een brand manifest. Dit vormt de basis van al je toekomstige marketing en communicatie. Je creëert er een kapstok mee, met als gevolg dat je merk aan karakter en herkenbaarheid voor je doelgroep bouwt. Een onmisbaar onderdeel van een strategisch traject!

Level 2: bedrijfsstrategie. Wat wil je bereiken?

Een strategische sessie is het startschot voor organisatorische groei. Met OKR-workshops bepalen we samen met jou en de belangrijke stakeholders wat je doelstellingen zijn voor de komende kwartalen of het komende jaar. Het eindresultaat is een OKR-framework. OKR’s zijn een open en transparante samenvatting van je organisatorische doelen. Om samen het juiste framework uit te tekenen, doen we geregeld analyses en berekeningen.

Level 3: product-market fit. Wat wil de doelgroep?

Met de product-market fit analyse onderzoeken we in hoeverre je een relevantie oplossing biedt aan het juiste marktsegment. Als een vergelijkbaar product van concurrent veel populairder is dan dat van jou, komt dit namelijk in bijna alle gevallen door de waardepropositie en marktbenadering. Onder begeleiding en consulting van experts bekijken we wie je (online) klant is, en gaan we in een gezamenlijke brainstormsessie kijken hoe we je propositie kunnen verbeteren.


Level 4: strategic messaging. Hoe leveren we meerwaarde aan beslissers?

Er zit te weinig ziel en overtuiging in je communicatie. Je wilt die key decision maker overtuigen, maar dan moet het wel duidelijk zijn welke oplossing je biedt. Een sterke waarde-boodschap leidt tot een grotere vraag naar je oplossing, en dus meer conversies. Door een simpel en praktisch onderzoek en een creatieve sessie, ontwikkelen we samen de value statements van jouw producten of diensten. Daarna volgt een advies van onze marketing consultants, gebaseerd op jullie behoeften en weerspiegeld aan onze strategische kijk op het aanpak.

Level 5: Digital Growth Canvas. Hoe ga je aan de slag met online marketing?

Het Digital Growth Canvas is hét handvat om exponentiële groei mogelijk te maken. Je doelstellingen en huidige performance vormen hiervoor het fundament. Om je doelen te behalen, zoeken we per fase naar de tools, data, kanalen en creatives die je helpen bij het halen van je doelstellingen. Vervolgens maken onze consultants een concreet aanvalsplan voor je. Op één A3’tje. WAT?! Yep. Wel zo praktisch namelijk. Je kunt er meteen mee aan de slag, en je valt er altijd op terug.

Level 6: measurement. Wie is verantwoordelijk voor welke resultaten?

Positionering: check. Propositie: afgehandeld. Doelstellingen: kraakhelder en paraat. Aanvalsplan: in the pocket. Alleen, wie gaat het in hemelsnaam allemaal tot uitvoering brengen dan?! In dit traject spreken we af hoe er wordt gemeten en gerapporteerd. Maak duidelijke afspraken én een meetplan. In dit traject spreek je af hoe er wordt gemeten en gerapporteerd. Je neemt deel aan een inspirerende workshop met betrekking tot data visualisatie. Resultaat hiervan is een compleet meetplan, opgesteld door onze consultants. Dit leveren we ook nog eens aan als template, handig hè?

Strategisch advies nodig?

Bij Fingerspitz werken strategen, online marketing- en data-consultants. Ben je benieuwd naar de potentie van jouw organisatie? Geef ons een belletje voor meer informatie!