Specialisaties in deze case
  • 78% hogere productopbrengst

  • 40% meer conversies

  • 27,5% stijging gemiddelde bestelwaarde

Meer rendement uit de webshop door online adverteren

Duijvestein Wintersport bestaat al sinds 1955 en is een begrip onder de wintersporter in Nederland. Zowel in de winkels als online biedt Duijvestein een groot assortiment aan ski’s, snowboards, kleding en ander wintersportmateriaal aan. Kwaliteit en service staan hierbij centraal. Zo kan het materiaal worden getest op sneeuwbanen, kun je clinics bezoeken en bieden ze de mogelijkheid om je materiaal professioneel te onderhouden. Hiermee is Duijvestein dé shop om je wintersportaankopen te doen.

Een hoger rendement met Google AdWords

Duijvestein Wintersport heeft ons ingeschakeld met het doel een hoger rendement uit de webshop te halen. Om dit te realiseren is er gebruikgemaakt van zoekmachine adverteren. Met behulp van Google AdWords campagnes wordt er gericht toegewerkt naar een hoger aantal verkopen.

AdWords en Google Shopping

Aan de hand van een zoekwoordenonderzoek hebben we de meest relevante en kansrijke zoekwoorden bepaald. Er is een AdWords Search campagne en Google Shopping campagne opgezet. Gedurende het hele seizoen 2013-2014 hebben we de campagnes geoptimaliseerd, met resultaat!

Uitstekende resultaten

Voor Duijvestein Wintersport hebben we 50% minder advertentiebudget uitgegeven dan voorgaand seizoen, maar wel 40% meer conversies gerealiseerd. De gemiddelde bestelwaarde is gestegen met 27,5% en de productopbrengst is zelfs met 78% gestegen. Het doel een hoger rendement uit de online shop te halen is dus zeker bereikt!

  • 78% hogere productopbrengst

  • 40% meer conversies

  • 27,5% stijging gemiddelde bestelwaarde

Dit wil ik ook!