• 205% groei in aantal organische bezoekers

  • 275% meer inkomende link domeinen

  • 124% meer bestellingen uit organisch

Zoekmachine optimalisatie voor LampenOnline

LampenOnline.com is uitgegroeid tot één van de grootste webshops in online verlichting van Nederland. Met bijna 5000 producten voor zowel functionele- als sfeerverlichting voor woning en bedrijf, heeft LampenOnline een zeer uitgebreid aanbod en inmiddels ruim 25.000 klanten geholpen.

Meer rendement door een betere vindbaarheid

Om het rendement van LampenOnline.com te verbeteren werken wij doorlopend aan een hogere autoriteit. Zelf leveren zij een grote bijdrage op het vlak van content. Op technisch vlak zorgen we samen met de webbouwer voor een zoekmachinevriendelijke omgeving.

Alle inspanningen samen zorgen ervoor dat LampenOnline.com veel minder afhankelijk geworden is van de betaalde kanalen om nieuwe klanten aan te trekken. Ruim 50% van de bezoeken komt nu ‘gratis’ via zoekmachines binnen, terwijl we begonnen op 20%.

Gezamenlijke investeringen in content, autoriteit en techniek hebben gezorgd voor een explosieve groei in bezoekersaantallen en verkopen.

Tim van IJsendoorn

Partner & Innovation Manager

Linkmanagement: techniek, content en autoriteit

Allereerst hebben we gekeken naar het samenvoegen van verschillende webshops tot één allesomvattend online platform voor lampen en verlichting. Zo zijn webshops als ‘kerstverlichting-online.nl’ gemigreerd naar wat nu LampenOnline.com is. Alle SEO technische aspecten die hierbij komen kijken zoals linkwaarde, domeinwaarde en redirects zijn door Fingerspitz uitgevoerd. Op technisch vlak hebben we daarnaast o.a. advies gegeven over de interne linkstructuur, ‘structured markup’ en snelheid.

Op contentvlak is LampenOnline zelf een kenniscentrum voor verlichting gestart. Dit is niet alleen zeer waardevol voor bezoekers, maar zorgt er ook voor dat meer externe websites naar de website (willen) linken. Daarnaast voegt LampenOnline regelmatig landingpagina’s toe, om bezoekers nog gerichter te kunnen bedienen.

De mate van autoriteit is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid kwalitatieve links, sociale signalen en merkvermeldingen. Daar werken we actief aan door middel van linkbuilding en linkbaiting. Een gezamenlijke brainstorm zorgde voor veel nieuwe ideeën om nog meer autoriteit op te bouwen en daarmee de vindbaarheid in zoekmachines verder te verbeteren.

Resultaten om trots op te zijn

De resultaten mogen er zijn. Sinds april 2013 heeft LampenOnline.com al meer dan 25.000 klanten mogen ontvangen. Hiervan hebben ruim 1300 personen een review achtergelaten. Goed nieuws ook voor het Ronald McDonald Kinderfonds, waar LampenOnline.com voor iedere review € 2,- aan doneert.

De explosieve groei is voor een belangrijk deel aan SEO te danken. Zo is LampenOnline.com op organisch gebied de nummer 1 op lampen. Het aantal domeinen wat een link heeft naar LampenOnline.com is gestegen met 275%. Ook zijn zowel het aantal bezoeken als bestellingen via onbetaalde zoekresultaten ruimschoots verdubbeld. Er zijn 124% meer bestellingen afkomstig via het organische verkeer en er is een groei van 205% in het aantal organische bezoekers gerealiseerd. Dit levert LampenOnline flinke kostenbesparingen op en creëert de ruimte om het merk nog meer bekendheid te geven. Voor het verder optimaliseren van het rendement is in nauwe samenspraak besloten ook conversie optimalisatie in te zetten.

  • 205% groei in aantal organische bezoekers

  • 275% meer inkomende link domeinen

  • 124% meer bestellingen uit organisch

Dit wil ik ook!