In de functie van Data & Automation Consultant help je onze klanten om meer uit hun digitale marketing te halen door de slimme inzet van data en technologie.

Ben jij klaar voor een mooie mix van marketing & technologie in een data gedreven team met toffe klanten?

FULL-TIME · BREDA

Wat ga je doen als Data & Automation Consultant? 

Als Data & Automation Consultant bij Fingerspitz maak je deel uit van het Data & Automation team. Daar waar vraagstukken meer technisch, verkennend of vernieuwend zijn haakt dit team aan bij klantprojecten. Je schakelt daarbij met je collega’s binnen het team, met collega’s uit andere content/marketing teams of direct met klanten.

Je bent in staat om snel de marketingdoelen en activiteiten van een klant te doorgronden, je weet met behulp van technische expertise een passend advies te maken en tot uitvoer te brengen, die tot verbeteringen zullen leiden. Zo adviseer en implementeer je bijvoorbeeld server-side tagging om privacy vriendelijker webstatistieken te verzamelen. Zet je slimme e-mail flows op met gepersonaliseerde content. Of combineer je data uit Google Search Console en Google Analytics in BigQuery om een geautomatiseerde SEO audit te maken.

Bij alles wat je doet staat de impact voor de klant voorop. Wat draagt op dit moment het meeste bij aan het resultaat van onze klanten? Door taken waar mogelijk te automatiseren maak je extra tijd vrij om hun groei te versnellen.

Voor Fingerspitz als geheel is de rol van Data & Automation Consultant van groot belang, want data en automation bepalen in steeds grotere mate het succes van klanten.

Je belangrijkste KPI’s zijn klantresultaten, klanttevredenheid en de adoptie van data en automation oplossingen binnen heel Fingerspitz. Je rapporteert aan de Manager Data & Automation.

Je takenpakket omvat:

 • Volgen van (markt)ontwikkelingen en nieuwe technologieën;
 • Inventariseren van situatie en wensen van de klant en deze vertalen naar concrete adviezen incl. benodigde tooling, zowel vanuit kantoor/thuis als op locatie (zodra dit weer kan) bij klanten;
 • Implementatie van eigen en 3rd party tooling of een combinatie van beiden;
 • Audits: inventariseren van / adviseren over de marketing technology stack bij klanten;
 • Aandragen van nieuwe oplossingen voor bestaande klanten, bijv. slimme chatbots, business intelligence, AR/VR, inzet van machine learning;
 • Opvolgen van je eigen adviezen: leveren van martech maatwerkoplossingen voor klanten;
 • Meedenken in (klant)brainstorms over het slim benutten van beschikbare data of data-oplossingen;
 • Wekelijkse afstemming van werkzaamheden met het team + dagelijkse stand ups;
 • Kennisontwikkeling en -deling (bijv. via Slack en trainingen voor klanten en collega’s).

Jouw uitdagingen:

 • Je stelt meetplannen op en ondersteunt de implementaties van digital analytics, tag management, customer data-  en marketing automation platforms. Hierin ondersteun je klanten en teams structureel bij uiteenlopende vraagstukken.Jij zorgt ervoor dat de data collection volledig aansluit op de digitale strategie die we in multidisciplinaire teams samen met de klant vormgeven. Uiteraard stemmen we dit vooraf gezamenlijk goed af.
 • Je stelt meetplannen op en ondersteunt de implementaties van digital analytics, tag management, customer data-  en marketing automation platforms. Hierin ondersteun je klanten en teams structureel bij uiteenlopende vraagstukken.Jij zorgt ervoor dat de data collection volledig aansluit op de digitale strategie die we in multidisciplinaire teams samen met de klant vormgeven. Uiteraard stemmen we dit vooraf gezamenlijk goed af.

Wie ben jij als Data & Automation Consultant?

Jij kan goed overweg met en maakt slim gebruik van eigen marketingtools en curated third-party tools. Bij tools van derden kun je denken aan o.a. BlueConic, Datatrics, Google Analytics/BigQuery/Data Studio/Tag Manager, SharpSpring, Adverity en Zapier.

Je bent aantoonbaar bedreven in HTML/CSS, JavaScript en SQL. Ervaring met CDP’s zoals BlueConic en online advertising platforms zoals Facebook en Google Ads is geen must, wel een pré. Ook kennis van BI tools, R en/of Python is welkom!

Kortom:

 • Jij neemt graag het heft in eigen handen. Bent een doorpakker en neemt vaak het voortouw in de groep.
 • Jij bent die vriendelijke eikel die het wél durft te zeggen als je denkt dat het anders moet. Je bent sociaal intelligent, maar neemt geen blad voor de mond.
 • Jij bent ontzettend leergierig. Verdiept je vaak in nieuwe trends, ontwikkelingen enzovoorts. Je wilt jezelf continu verbeteren en vindt het leuk om bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling.
 • Jij houdt wel van een spelletje en vindt winnen belangrijk. Je hebt namelijk een hekel aan verliezen.
 • Jij stelt jezelf bescheiden en kwetsbaar op naar zowel klanten als collega’s. Je hebt niet de illusie dat je er al bent en je gaat goed om met feedback. Gaat er iets mis? Dan durf je dit te bespreken of om hulp te vragen.
 • Jij vindt online marketing ontzettend interessant!

Wat bieden wij?

Nou, een héle leuke baan in een heel leuk team! Je salaris is marktconform en niet afhankelijk van leeftijd of opleiding, want vooral je proactieve houding en relevante werkervaring zijn belangrijk. Verder:

 • Zorgen wij ervoor dat onze klanten zoals Nespresso en Bruynzeel Keukens iedere dag groeien.
 • Zijn wij meermaals uitgeroepen tot het beste bureau van Nederland en hebben een volle (internationale) prijzenkast
 • Zoeken wij continu naar nieuwe inspiratie, kansen, ontwikkelingen en experimenten. Alles om nóg slimmer te worden.
 • Ondersteunen en coachen wij je persoonlijke ontwikkeling. We geloven écht in jou en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
 • Spreken we openlijk over elkaars successen en mislukkingen. Bij ons is feedback geen optie, hét moet. Hierdoor vertrouwen we elkaar door en door.
 • Bieden we je een leerzame omgeving met (eigen) cursussen, trainingen, kennissessies en slimme collega’s.
 • Hebben we een bijzonder tof kantoor en een geweldige sfeer. Samen lunchen, pingpongen, FIFA spelen en legendarische feestjes!

Nieuwsgierig geworden?

Eigenlijk moet je gewoon even mailen. Dan vertellen we je meer over onze organisatie en de functie: [email protected]

Laura Daamen
Recruitment Coördinator

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.