Altijd sterke videoadvertenties? Volg deze 5 stappen

leestijd 3 minuten
5 april 2023

Content die blijft hangen bij je doelgroep. En resultaat oplevert. Dat wil iedere marketeer, toch? 

Video is een krachtig middel. Om een grote doelgroep te bereiken en jouw product of dienst te promoten.

Maar hoe creëer je een sterke, effectieve videoadvertentie? Valideer. Door bijvoorbeeld de richtlijnen van het online platform te checken. Betrek anderen of laat AI voor je werken.

We nemen jou mee in 5 stappen. Zodat jij altijd een sterke video advertentie live zet.

Hoe kom je tot een krachtige videoadvertentie?

Je advertentie is succesvol als je het verwachte effect bereikt. Je wilt het merk sterk naar voren brengen. Je kijker grijpen met een boodschap die binnenkomt. Zodat je blijft hangen tot het einde. Om dat te behalen:

1. Check de richtlijnen

Houd de richtlijnen van de platformen goed in gedachten. Zo heeft ieder online platform z’n eigen vereisten voor de lengte en het formaat van de video. YouTube rekent bijvoorbeeld minimaal 15 seconden voor een non-skippable advertentie. Terwijl Instagram video advertenties van maximaal 60 seconden accepteert. Als je dit van tevoren controleert, voorkom je dat jouw gemaakte videocontent onbruikbaar wordt.

2. Blijf kritisch over je content!

Goede video content maak je niet in één keer perfect. Dus bekijk jouw content nog eens kritisch. Past jouw video bij je doelgroep? Daarnaast is het belangrijk om weg te blijven van gevoelige onderwerpen. Je wilt controversiële aanbiedingen of beledigend materiaal vermijden.

3. Check veelvoorkomende fouten

Fouten maken is menselijk. En video’s kosten tijd. Neem dus ook de tijd om foutjes te signaleren. Hoe? Test! Zo weet je zeker dat de video soepel live gaat. Zonder technische problemen, zoals een error in de audio. Of een visuele fout.

4. Betrek anderen bij het valideren

Tip vanuit ons: laat jouw video aan een kleine groep mensen zien. Het liefste personen die identificeren met je doelgroep. Begrijpen zij jouw verhaal? Of valt hen iets geks op? Top, met deze feedback los jij sneller eventuele fouten op.

Misschien een open deur, maar check daarnaast of je advertentie aansluit bij de identiteit van het bedrijf. Naast dat logo’s, kleuren en lettertypes overeenkomen, moet ook hun branding en overall communicatie goed worden doorvertaald.

5. Een vleugje magie: pre-validatie met eye tracking

Eerder schreven we al over het belang van predictive eye tracking. Heb je dat even gemist? Dit is een techniek die de bewegingen van de ogen signaleert. Zo ontdek je waar de aandacht naartoe gaat in een advertentie. Handige informatie om jouw video ad te optimaliseren!

Hoe gebruik je eye tracking voor video ads?

Als je eye tracking voor video ads zelfstandig wilt inzetten, moet je gespecialiseerd zijn in de software en hardware. Denk aan eye tracking glasses of webcams die de bewegingen traceren. Fingerspitz maakt gebruik van AI, zodat dit onderzoek snel en efficiënt is.

Eye tracking is in te zetten voor het optimaliseren van je layout. Zoals de plaatsing van tekst. Of om afbeeldingen te verbeteren. Zo kies je altijd de meest effectieve, opvallende plaats en vang jij de aandacht van je kijker.

Of zet eye tracking in om de betrokkenheid te analyseren. Hoe lang kijken ze naar bepaalde onderdelen van de video? Of hoe vaak wordt er weg gekeken? Ook deze informatie helpt je om de aandacht van je kijker vast te houden.

Wil je jouw videoadvertentie resultaten verbeteren? Het is aan jou! Valideer jouw video advertentie met deze 5 stappen. Zo weet je zeker dat je een effectieve video ad live zet.