Apple Maps vermelding nu ook voor Nederlandse & Belgische bedrijven

leestijd 2 minuten
18 oktober 2019

Nu iPhones en iPads standaard worden geleverd met Apple Maps, wordt een vermelding hierin steeds belangrijker. Tot voor kort was het alleen voor buitenlandse organisaties mogelijk om hun bedrijf toe te voegen. Maar sinds gisteren kunnen ook Nederlandse en Belgische ondernemers een vermelding krijgen in de directe concurrent van Google Maps.

Check je vermelding in Maps Connect

Apple verzamelt sinds 2014 bedrijfsinformatie via Maps Connect. Tot gisteren konden Nederlandse en Belgische bedrijven alleen kijken of ze al op de kaart stonden. Maar dat is nu veranderd. Als jouw bedrijf hier nog niet is vermeld, dan kun je nu een verzoek bij Apple indienen om te worden toegevoegd. Een reviewteam zal dan beoordelen of de aanmelding in aanmerking komt voor Apple Maps. Hiermee wordt misbruik van de app voorkomen.

Alleen voor bedrijven & fysieke winkels

Aanmelden bij Apple Maps is alleen mogelijk voor bedrijven en fysieke winkellocaties. Wil jij ook gevonden worden door iOS gebruikers? Ga dan snel aan de slag. Mocht je er al tussen staan, maar is de informatie niet compleet? Dan kun je het aanpassen. Let er wel op dat je eerst alle wijzigingen doorvoert, en als laatste pas je telefoonnummer verifieert. Alle wijzigingen die je hierna verricht zorgen er namelijk voor dat je nogmaals je telefoonnummer moet verifiëren.

Lees meer over