Facebook at Work: het zakelijke sociale netwerk

leestijd 1 minuut
18 oktober 2019

Met deze, naar eigen zeggen, gewaagde stap gaat Facebook de directe strijd aan met onder meer Yammer (Microsoft), Socialcast, Convo en Slack. Ondanks dat het momenteel nog om een pilot versie gaat, is er reeds een app in de App Store geplaatst voor het functioneel testen van het product. Echter, het gebruik van de app is momenteel beperkt tot een select aantal pilot partners. Het is nog niet bekend wanneer Facebook at Work publiekelijk beschikbaar wordt.

Facebook at Work lijkt visueel sterk op de persoonlijke variant van Facebook maar richt zich op het efficiënt communiceren met collega´s en zakenrelaties. Inhoudelijk zien we bekende functies als groepen, berichten en evenementen terug. Facebook ziet het als een vervanging voor het standaard e-mail contact en brengt met Facebook at Work conversaties, afspraken en connecties tezamen op één centrale plek.

Gratis en geen advertenties

Het netwerk is momenteel niet voorzien van advertenties en ook wordt gebruikersdata niet bijgehouden. Het gebruik van Facebook at Work is gratis. Of hier in de toekomst verandering in komt, is op dit moment nog niet duidelijk. Aannemelijk is dat dit afhangt van het succes van het netwerk.

Lees meer over