Facebook Audience Insights: meer inzicht in je doelgroep!

leestijd 2 minuten
7 juli 2023

Facebook Audience Insights geeft je de kans om meer te weten te komen over de mensen die belangrijk zijn voor jouw business, zodat jij hen kunt bieden waar ze naar op zoek zijn. Kom achter hun locatie, interesses en gedrag, en gebruik deze informatie om relevante berichten te plaatsen.

Inzicht in je doelgroep op Facebook

Stel, je wilt naamsbekendheid genereren voor jouw kledingmerk wat je in een fysieke winkel verkoopt. Via Audience Insights kun je uitzoeken hoeveel Facebook gebruikers er in de buurt van de winkel wonen, waar ze in geïnteresseerd zijn en wat hun koopgedrag is. Daarnaast geeft Audience Insights nog meer informatie prijs, zoals bijvoorbeeld onderstaande:

  • Demografische kenmerken: Leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, opleiding, functie, samenstelling van het huishouden;
  • Pagina likes: De pagina’s die het meest worden geliked door je doelgroep, onderverdeeld in categorieën;
  • Locatie en taal: Waar woont je doelgroep en welke taal spreekt ze;
  • Facebook gebruik: Hoe vaak logt je doelgroep in op Facebook en via welk apparaat;
  • Inkoop activiteiten: Aankoopgedrag in het verleden (bijv. kopers van vrouwenkleding) en aankoopmethoden (bijv. in-store of online).  

Deze informatie kan worden ingezien voor drie verschillende groepen:

  • Facebook gebruikers in het algemeen
  • Mensen die verbonden zijn met jouw pagina of evenement
  • Custom Audiences

Verschil met Page Insights

Audience Insights lijkt qua uiterlijk wellicht op Page Insights, maar er is toch een groot verschil. Audience Insights kijkt namelijk naar trends binnen jouw huidige en potentiële doelgroep op Facebook, terwijl Page Insights kijkt naar de interactie met jouw pagina (zoals likes, reacties en gedeelde berichten).

    

Privacy gewaarborgd

Tijdens het ontwikkelen van deze tool heeft Facebook uiteraard rekening gehouden met de privacy van de gebruiker. De informatie die Audience Insights gebruikt, is deels informatie die je zelf op Facebook hebt gezet, en deels informatie die Facebook heeft verkregen via partners zoals Acxiom. Net als bij Page Insights wordt er bij Audience Insights informatie gedeeld over groepen gebruikers, zonder dat het zichtbaar is om welke individuen het gaat. Je privacy is dus gewaarborgd.

Nog even geduld

Audience Insights is momenteel enkel nog beschikbaar in de Verenigde Staten. In de komende maanden wordt deze nieuwe tool ook in de rest van de wereld uitgerold. Wanneer het beschikbaar zal zijn in Nederland is nog niet bekend. Uiteraard houden we je op de hoogte!

Lees meer over