Facebook berichten in meerdere talen plaatsen

leestijd 2 minuten
18 oktober 2019

Een internationaal bedrijf met fans uit meerdere landen? Of bijvoorbeeld een vestiging in België waar je zowel Franse als Nederlandse berichten voor moet creëren op Facebook?

Het is al een tijdje mogelijk om updates te plaatsen in verschillende talen, maar nog niet in één bericht en zonder dat statistieken van slag raken.

Maar er is goed nieuws: er is een oplossing vanuit Facebook. Met een nieuwe functie is het gemakkelijk om jouw bericht gelijk in meerdere talen te publiceren.

Instellen van de meerdere talen functie

Om deze functie in te schakelen ga je naar de instellingen van je bedrijfspagina op Facebook. Onder het kopje ‘Algemeen’ staat dan vrij ver onderaan de pagina ‘Berichten plaatsen in meerdere talen’. 

Inschakelen van deze functie gaat simpelweg door op ‘Bewerken’ te klikken en de functie aan te vinken, dit ziet er als volgt uit in de instellingen:

Na het activeren van deze functie in de instellingen is het mogelijk om een update in meerdere talen te plaatsen. In het onderstaande voorbeeld willen we bijvoorbeeld een standaard bericht in het Nederlands, en een aangepast bericht in het Engels, Duits, en Frans. 

Wanneer het bericht gepubliceerd wordt zien fans het bericht in de taal waarin zij Facebook gebruiken. Als er geen andere taal is ingesteld wordt gewoon de standaard taal van het bericht vertoond.

Wil jij ook berichten plaatsen waarmee je fans over de hele wereld bereikt? Pas je instellingen aan en zet die talenknobbel aan het werk! 

Lees meer over