Google Analytics app voor iOS gelanceerd

leestijd 2 minuten
7 juli 2023

Velen zijn al jaren op zoek naar een Google Analytics app, maar hebben nooit de ‘officiële’ app kunnen vinden. Hier is na lang wachten eindelijk verandering in gekomen. In navolging op de Android versie, heeft Google nu ook een Analytics app voor iOS gelanceerd.

Zelfde functionaliteit in een mobiel jasje

De eerste ervaringen met de Google Analytics app zijn positief: de app heeft een overzichtelijk design en is logisch ingedeeld. De app vertoont qua functionaliteit veel overeenkomsten met de welbekende online versie van Google Analytics. Je hebt gewoon toegang tot al je gebruikelijke data, maar dit is nu verpakt in een mobiel vriendelijke versie. Zo geeft de app door middel van een handig blokkenschema aan op welke tijdstippen je site het meest wordt bezocht. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van tijdlijnen en cirkeldiagrammen, die we ook kennen uit de online versie. Binnen de app bestaat de mogelijkheid om het realtime verkeer in te zien en om segmenten aan te maken, net zoals we van de online versie gewend zijn.

Hieronder enkele screenshots die een beeld geven van de Google Analytics app voor iOS:

Analytics App gratis te downloaden!

Met deze app wordt het verzamelen en analyseren van websitestatistieken via je mobiele device een stuk eenvoudiger dan voorheen het geval was. Ben jij al overtuigd?

De Google Analytics app voor iOS is gratis te downloaden en is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands. De app vereist iOS 6.0 of nieuwer en is compatibel met de iPhone, iPad en iPod touch. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone 5. Heb jij een Android device? Dan kun je de app hier downloaden.

Heb jij de Google Analytics app al in gebruik genomen? Wat is jouw ervaring?