Google Plus vermeldingen op Google.nl

leestijd 2 minuten
18 oktober 2019

Hoe werkt Google+ dan?

Middels een +1 icoontje kunnen internetgebruikers aangeven webpagina’s leuk te vinden. Stel dat je op zoek bent naar een leuk restaurant in Breda. Omdat je relaties via Google+ een restaurant een +1 hebben gegeven zal dit mee gaan wegen in je persoonlijke zoekresultaten. De website van dit restaurant zal daarom een hogere positie krijgen als je zoekt naar een leuk restaurant in Breda. Je kunt via Google+ verschillende groepen met relaties maken. Deze groepen worden kringen genoemd. Als gebruiker kun je overigens zelf kiezen om sociale zoekresultaten aan en uit te zetten.

Bovenal is Google+ een sociaal netwerk net zoals bijvoorbeeld Facebook. Je kunt hier zowel als particulier of bedrijf een eigen profiel of pagina aanmaken. Er zijn verder overigens nog geen advertentiemogelijkheden op Google Plus.

Hoe wordt Google Plus succesvol?

Om straks zoekresultaten te tonen die gebaseerd zijn op de voorkeuren van je sociale kringen is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk internetgebruikers gebruik gaan maken van Google Plus. In de VS en enkele andere landen werden daarom in plaats van Google Adwords advertenties vermeldingen gemaakt naar de pagina’s van personen of bedrijven. Dit weekend viel ons op dat Google ook bezig is met de uitrol in Nederland. Zie het voorbeeld wanneer je zoekt op ‘spelletjes’. 

De verwachting is dat Google Plus op de lange termijn een zeer belangrijke rol gaat spelen in het dagelijkse internetgebruik. Google heeft een manier gevonden waarmee ze de strijd durven aan te gaan tegen Facebook en Twitter. De integratie van social en search is uniek en gezien de aandacht die het krijgt middels vermeldingen in de zoekmachine kan je haast niet anders dan zelf ook starten met Google+.

 

Lees meer over