Google verbetert de Mobile Shopping experience

leestijd 2 minuten
7 juli 2023

Betere mobiele ervaringen in Google Shopping

De laatste jaren zijn de online aankopen via smartphones en tablets flink gestegen en het blijft maar doorgroeien. Dit is ook een van de redenen waarom Google van het online shoppen een ‘feestelijke ervaring’ wil maken. Om dit succesvol aan te pakken, hebben ze een aantal nieuwe functies voor Google Shopping uitgebracht. Deze nieuwe functies zijn helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar zullen zo snel mogelijk uitgerold worden.

Voordat mobiele shoppers een online aankoop doen, willen ze steeds meer gedetailleerde informatie van een product lezen. De ‘product card’ die wordt weergegeven in Google Shopping wordt daarom uitgebreid met uitgebreidere details en reviews van eerdere kopers. Deze kun je gemakkelijk via smartphone of tablet bekijken om vervolgens door te klikken naar de verkoper. 

Last minute Christmas shopping

Voor de shoppers die pas op de laatste dagen voor Kerst de cadeaus inkopen, heeft Google ook een oplossing. Met de local inventory ad vind je elk product om de hoek! Bij elk product is zichtbaar welke (online) retailers in de buurt de producten verkopen. Voor lokale ondernemers betekent dit dat zij nu makkelijker hun producten via Google Shopping aan mobiele klanten in de buurt kunnen verkopen en lokaal kunnen adverteren.

360 graden view

Producten komen in Google Shopping tot leven met de 360 graden view. Het is nu mogelijk om geselecteerde producten van elke kant tot in detail te bekijken vanaf verschillende devices.

Speciale deals in Google Shopping

Ook voor goede deals kun je terecht in Google Shopping. Vorige week werd bekend dat Merchant Promotions nu ook beschikbaar is voor de retailers in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Australië en India. Merchant Promotions geven online retailers de mogelijkheid om in hun shopping advertenties speciale deals op te nemen, zoals kortingscodes. Dit helpt online retailers om zich van elkaar te onderscheiden. Tegelijkertijd moedigt dit bezoekers aan om hun website te bezoeken. 

Nog even geduld..

Zoals gezegd zijn deze functies nog niet beschikbaar in Nederland. Zodra deze nieuwe ontwikkelingen ook hier zijn uitgerold, dan laten we dit uiteraard direct weten. Mocht je nog niet in Google Shopping actief zijn, sla dan je slag!

 

 

Lees meer over