Indexatie Twitter resultaten

leestijd 1 minuut
18 oktober 2019

Twitter heeft een aantal technische aanpassingen doorgevoerd. Met de hoop dat gebruikersprofielen beter worden geïndexeerd. Dat is opmerkelijk. Er is de afgelopen jaren veel ophef geweest over de indexatie van Twitter in Google. De twee giganten hebben een aantal akkefietjes gehad waardoor Twitter geen zoekresultaten laat indexeren. Als oplossing heeft Twitter een adressenboek ontwikkeld.

Het adressenboek van Twitter is inmiddels een aantal weken online. Het lijkt op een grote sitemap van Twitter accounts. Alfabetisch genoteerd en ontwikkeld voor zoekmachine doeleinden. Op de pagina’s zijn niet meer dan 100 links per pagina weergegeven. Interessant om te zien is hoe Twitter recentelijk zoek- en SEO-vriendelijke activiteiten onderneemt.

Google had eerder toegang tot tweets. Deze inhoud werd gebruikt voor Google Realtime Search. De samenwerking eindigde echter in juli 2011, forcing Realtime Search offline. Een beloofde comeback van Realtime Search is nooit meer aangebroken. Hieruit concluderen we dat Twitter het open zetten van Twitter search te waardevol vindt. Met de introductie van het adressenboek heeft Twitter alsnog een goede methode gevonden om alsnog de vindbaarheid van tweets, hashtags en profielen te verbeteren.

Lees meer over