Nieuwe aankoop van Google ‘Word Lens’

leestijd 1 minuut
13 november 2019

Op zich voor ons geen nieuwswaarde. Totdat we ontdekten waarom Google dit eigenlijk heeft gedaan. Quest Visual heeft een app gemaakt. En wat voor één! Daar kunnen wij erg enthousiast van worden!

Word Lens

Word Lens is een vertaalapp voor Android, iOS en Google Glass. Deze app legt de lat weer een stuk hoger op het gebied van functionaliteiten van telefoons en Google Glass. Met deze app richt je je camera op een tekst die je wilt vertalen en hij zal je realtime de vertaling tonen. En dat niet alleen, ook nog eens redelijk in de look & feel van de tekst en zonder dat je een internet aansluiting nodig hebt. Bedenk je de mogelijkheden voor Google Glass eens. Gaan we naar een wereld waarbij er geen taalbarrière meer is?

De foto illustreert de vertaling van een pakje groene thee. De vertaling is niet optimaal, maar voor op vakantie is het wel handig dat je ongeveer weet wat er staat.

Word_Lens_Fingerspitz

Het onderstaande filmpje is dus geen trucage. Probeer het zelf maar eens. De app is gratis en de taalpakketten zijn in ieder geval vandaag ook nog gratis. Super handig!

Lees meer over