Nieuwe Facebook lay-out voor bedrijfspagina’s

leestijd 1 minuut
7 juli 2023

Rechterkant van je pagina

De rechterkant van de pagina toont al je paginaberichten. In deze ene kolom verschijnen alle berichten die op je pagina én in je nieuwsoverzicht worden gepost.

Linkerkant van je pagina

De linkerkant van je pagina toont informatie over je bedrijf, inclusief een routebeschrijving, openingstijden van je bedrijf, telefoonnummer en website URL, met relevante foto’s en video’s.

Eenvoudigere toegang tot belangrijke gebruikershulpmiddelen

Het maakt niet meer uit waar je je bevindt op de pagina. Overal zie je belangrijke informatie terug over bijvoorbeeld advertentiecampagnes, meldingen en berichten die je hebt ontvangen. Je kunt op elk onderdeel klikken om meer details te krijgen. Daarnaast voegde Facebook nieuwe navigatie-opties toe aan de bovenkant van de pagina. Dit geeft gemakkelijker toegang tot gegevens en instellingen. Bovendien kan je direct naar de ads manager om advertenties te beheren of eventueel aan te passen.

Page Insights tool

De Page Insights tool voor admins heeft daarnaast de optie ‘Pages to Watch’ toegevoegd. Hiermee kunnen eigenaren van facebookpagina’s een lijst van soortgelijke pagina’s maken en eigen pagina vergelijken met anderen.

Lees meer over