Nieuwe versie Page Insights Facebook beschikbaar

leestijd 1 minuut
7 juli 2023

Facebook lanceerde onlangs de vernieuwde versie ‘Page Insights’. Dankzij een aantal toevoegingen, krijgen beheerders nu nog meer bezoekersstatistieken en informatie over de prestaties van de pagina dan voorheen. Deze versie is vanaf nu voor iedere beheerder beschikbaar.

Beter overzicht
De gegevens zijn verdeeld in verschillende tabbladen. Het tabblad ‘overzicht’ wordt standaard als eerste geopend. Daarop zijn de belangrijkste statistieken van de afgelopen zeven dagen te zien. Het overzicht focust zich op drie hoofdstatistieken: pagina likes, het bereik en de engagement van bezoekers. Je ziet daarnaast de vijf meest recente posts waardoor je kunt zien hoe ze het doen.

Strategie en doelen aanpassen
Alle gegevens over negatieve en positieve interacties zijn weergegeven in een scoreoverzicht die marketeers voor elke post kunnen bijhouden en evalueren. Daarnaast geeft Facebook niet alleen het bereik, maar ook de betrokkenheid van bezoekers weer. Hierdoor kunnen beheerders hun content gerichter aanpassen en op basis van de vernieuwde informatie daarnaast preciezere doelen stellen.

Meer informatie over Page Insights vind je hier.

Lees meer over