Red je data: waarom je nú over moet naar GA4

leestijd 2 minuten
28 september 2023

Universal Analytics draait nog, maar voor hoelang? 1 juli 2023 was eigenlijk de dag dat de stekker eruit zou gaan. Toch blijkt dat veel bedrijven nog steeds gebruik kunnen maken van UA. Jij ook?

Google waarschuwt: het einde is nu écht in zicht. Elk moment kan je datastroom stoppen…

Profiteer van de voordelen

Voelt Google Analytics 4 nieuw en onbekend voor jou? Geloof ons, GA4 bied je een berg aan voordelen. Denk aan real-time data, geavanceerde voorspellende analyses en verbeterde privacybescherming. En het beste van alles? Overstappen is simpeler dan je denkt.

Zo stap je over naar GA4

Heb jij de stap naar Google Analytics 4 al gezet? Met onze GA4 checklist maak je sowieso een vliegende start! Ook deze stappen helpen je in de overgang:

1. Maak een nieuwe GA4-property

Log in op je Google Analytics-account en maak een nieuwe GA4-property aan.

2.Integreer beide systemen

Gebruik de ‘dual-tagging’-functie om GA4 en UA naast elkaar te draaien.

3.Leer de nieuwe interface

Neem wat tijd om de nieuwe functies van GA4 te begrijpen.

4.Test en optimaliseer

Doe A/B-tests om je prestaties te controleren en optimaliseren.

Waar wacht je nog op?

De boodschap van Google is glashelder. Data errors voorkomen? Dan stap je vandaag nog over naar GA4. Op 1 juli 2024 is het volgens Google echt einde oefening. Vanaf dat moment heb je geen toegang meer tot je data en rapporten. 

Je wilt jouw waardevolle data toch niet op het spel zetten? Wacht niet langer met de overstap naar GA4. Voelt dit als een zware taak waar je tegenop ziet? Of blijkt de integratie toch een grote uitdaging? Kom je hier niet zelf aan uit? Twijfel niet, samen kijken we naar de perfecte oplossing voor jou

Lees meer over