Shoppen via Instagram

leestijd 3 minuten
18 oktober 2019

Onlangs heb ik een leuke nieuwe tool ontdekt. Easy2b.uy geeft bedrijven, bloggers en affiliates de mogelijkheid om hun Instagram feed shopbaar te maken. Zo kun je e-commerce verkopen stimuleren via Instagram. Benieuwd?

Ik leg je graag uit hoe dit werkt en waarom dit interessant is voor jouw webshop.

Hoe haalt mijn webshop meer Sales uit Instagram?

Normaal gesproken upload je een mooie foto van het product dat je wilt verkopen en pas je de link aan in je Instagram profiel. Instagram ondersteunt namelijk geen klikbare link in je bericht. 

Het is nu mogelijk om één landingspagina te creëren voor al jouw Instagram foto’s.

Nieuwsgierige volgers klikken op de link in je profiel en komen uit op jouw Instagram landingspagina. Zij zien nu een Instagram feed die ‘shoppable’ is. Je kunt deze pagina bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl/Instagram-shop noemen.

Shoppen via Instagram? Het kan nu heel eenvoudig!

Wanneer de bezoeker op een afbeelding klikt zien zij hier diverse ‘bolletjes’ verschijnen. Deze heb jij toegevoegd.

Zo ziet jouw afbeelding er uit nadat je deze hebt bewerkt.

Instagram Shoppen? Het kan nu via een handige tool. Lees meer!

Klikt de gebruiker op ‘nummer 1’ dan wordt hij doorverwezen naar de trui en klikt hij op ‘nummer 2’ naar de trainingsbroek, enzovoorts.

Op deze manier kun je al jouw afbeeldingen ‘shoppable’ maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wees creatief!

Efficiënter werken

Waar je voorheen elke dag of week de ‘bestemmingsurl’ van je Instagram profiel moest wijzigen naar de meest recente aanbieding, is hier nu een oplossing voor gekomen.

Zo voldoet jouw URL voortaan met maar één bestemmingspagina. Dit scheelt weer tijd.

Google Analytics koppelen

Zelf biedt de tool een beperkte mogelijkheid tot analyse. Zij tonen namelijk het aantal bezoekers, klikken op de afbeelding en het aantal nieuwsbrief inschrijvingen.

Resultaten Instagramshop

Gelukkig is er altijd nog Google Analytics. Door zelf een Instagram pagina aan te maken op je website wordt deze pagina automatisch getrackt door Google Analytics (mits je dit hebt ingesteld, maar daar gaan we wel vanuit šŸ™‚ ).

Wil je geen aparte pagina op je website, dan is er altijd nog de mogelijkheid om gebruikers door te sturen naar de E2b.uy landingspagina. Hier wordt je bedrijfslogo weergegeven en bestaat er dus de mogelijkheid tot het inschrijven op de nieuwsbrief.

Het grote nadeel is dat het bedrijf voorlopig geen integratie met Google Analytics ondersteunt. Dit is inmiddels ook bekend, waardoor dit op de roadmap staat voor eind 2016.

Shoppen via Instagram? Het kan nu heel eenvoudig!

Wat kun je nog meer?

Op de PC kun je berichten inplannen voor op Facebook. Deze kun je vervolgens met de app van het bedrijf activeren en live zetten op Instagram. Geheel geautomatiseerd is dit dus nog niet, wel is het handig om alvast een hele hoop afbeeldingen klaar te zetten.

Meer weten?

Ben je benieuwd geraakt naar deze tool? Maak dan snel een een account aan bij Easy2b.uy. Heb je hulp nodig bij het opzetten van deze feature of wellicht bij het adverteren op social media? Neem dan contact met ons op!

Lees meer over