Smart Pre-rendering – Smart Lab Aflevering #13

leestijd 2 minuten
10 januari 2024

Veel webshop-eigenaren zijn niet zo bezig met de snelheidsprestaties van hun website. Er zijn wel belangrijkere dingen te doen, toch?

Helaas, je vergist je. De snelheid van je website of webshop is van ontzettend groot belang. Dat heeft een paar redenen:

  • Met iedere extra seconde die je website nodig heeft om te laden, kost je dat (gebaseerd op onderzoek van Google zelf):
    • 7% aan conversies;
    • 11% aan paginabezoeken;
    • 16% aan totale klanttevredenheid.
  • De snelheid van je webshop wordt, en is zelfs al, een enorm belangrijke maatstaaf voor je uiteindelijke positie in Google. Het algoritme zal steeds meer kijken naar de performance op het gebied van snelheid van je website.

Kortom: de snelheid van je website is ontzettend belangrijk!

Gelukkig hebben we bij Fingerspitz nagedacht over een slimme en snelle oplossing. Deze noemen we Smart Pre-rendering.

Wat is Smart Pre-rendering?

Machine learning algoritmes voorspellen wat de volgende pagina is waar je bezoekers heen gaan. Click-path data vanuit je Google Analytics account wordt gebruikt om het algoritme te trainen.

Zodra iemand je website bezoekt, weet de browser dankzij het model welke pagina hij moet pre-renderen. Je bezoekers merken er niets van: pre-rendering gebeurt wanneer zij aan het surfen zijn.

Het resultaat? Zodra iemand naar de voorspelde pagina gaat, wordt hij vrijwel meteen ingeladen. Het model traint zich continu, zodat de juiste pagina’s worden gepre-rendert. Zo worden de algemene snelheidsprestaties tot wel 25% verbeterd!

Abonneer je nu op Smart Lab!

Lees meer over