Spammy links? Gebruik de Disavow links tool

leestijd 1 minuut
18 oktober 2019

Heeft Google een mail gestuurd waarmee zij vermoedens uiten van onnatuurlijke inkomende links? Google heeft een tool ontwikkeld om spammy links te rapporteren.

Zoals bekend is linkspam niet toegestaan en prefereert Google een natuurlijke flow van links. De kwaliteit van linkjes is namelijk een sterk onderdeel van Google’s algoritme. Wanneer je ooit bewust of onbewust te maken hebt gehad met linkspam dan heb je zeer waarschijnlijk bericht gehad van Google. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om links te kopen of deel te nemen aan link exchanges (ruilhandel). Zeer waarschijnlijk wordt je website hierdoor niet of nauwelijks meer vertoond.

Het advies van Google luidt om zoveel mogelijk slechte links te verwijderen. Wanneer dat niet handmatig mogelijk is dan gebruik je de nieuwe Disavow links tool. Hiermee rapporteer je spammy links en voorkom je problemen. Op elke regel plaats je de URL van een verkeerde link. Wanneer je een reactie wilt plaatsen dan gebruik je een hashtag (#) voor de regel. Voor het analyseren van slechte links gebruik je de tool ‘Links naar de site’ in Google’s hulpprogramma voor webmasters of een professioneel pakket zoals Open Site Explorer of Majestic SEO.

Lees meer over