Twitter Analytics beschikbaar voor iedereen

leestijd 2 minuten
7 juli 2023

Het succes van je tweets meten

Met Twitter Analytics krijg je inzicht in het ‘succes’ van je tweet. Tot voor kort was deze tool alleen beschikbaar voor een selecte groep gebruikers, maar er is goed nieuws: Twitter Analytics is nu beschikbaar voor iedereen!

Via een dashboard is het nu mogelijk om de performance van je eigen tweets te volgen. Alle resultaten worden weergegeven in heldere tabellen, waardoor je in één oogopslag kunt zien hoe je tweets presteren. Handig!

Mogelijkheden

Het eerste onderdeel van het Twitter dashboard is ‘Tweetactiviteit’. Hier kun je zien hoe vaak je tweets zijn weergegeven, hoeveel interactie er is geweest en wat het interactieratio is. Zo kun je precies zien hoe vaak er op een tweet, hashtag, link, avatar of gebruikersnaam is geklikt. Bovendien krijg je een duidelijk inzicht in het aantal retweets, antwoorden, volgacties en favorieten. De cijfers die worden weergegeven gaan over de laatste 28 dagen.

Naast de tweetactiviteit kun je ook zien wie je volgers zijn. De namen van je volgers waren altijd al zichtbaar, maar nu kun je ook daadwerkelijk zien wat ze bezighoudt. In de statistieken zie je waar je volgers vandaan komen, waar hun interesses liggen en wie ze nog meer volgen. En dit is nog maar een kleine greep van wat je met Twitter Analytics kunt monitoren. 

Twitter_topinteresses

De eerste ervaringen

Ondanks het feit dat de tool nog zo zijn beperkingen kent, zijn we toch blij dat deze eindelijk beschikbaar is gesteld. Je hoeft je nu niet langer af te vragen of je tweet überhaupt is gezien. Dankzij Twitter Analytics is het direct zichtbaar. Naast inzicht in het bereik, helpt deze tool je ook te begrijpen hoe je Twitter het beste kunt inzetten om de gewenste actie te realiseren. Doe hier je voordeel mee!

Ben jij benieuwd hoe jouw tweets presteren? Ga dan snel naar http://analytics.twitter.com/. Nadat je eenmalig bent ingelogd gaat Twitter je statistieken bijhouden. Enjoy!

 

 

Lees meer over