Twitter start met eigen videoplatform

leestijd 2 minuten
18 oktober 2019

Twitter lanceert een eigen videoplatform dat er voor zorgt dat gebruikers video’s direct kunnen uploaden. Op die manier wil Twitter meer betrokkenheid creëren onder de Twitteraars. Op dit moment kunnen Twitter gebruikers video’s alleen delen via Vine. Hiermee kun je alleen korte filmpjes van 6 seconden maken. De nieuwe video optie van Twitter is anders dan Vine, maar heeft wel overeenkomsten. Je kunt namelijk video’s direct vanaf je mobiel uploaden.

Voor adverteerders biedt deze nieuwe mogelijkheid ook kansen. Zij kunnen zelf video’s uploaden, net als gebruikers. Deze video advertenties spelen 6 seconden automatisch af op de tijdlijn van gebruikers.

Twitter heeft als doel om meer gebruikers video’s te laten maken en delen op het platform, zodat ze uiteindelijk meer gebruik van Twitter gaan maken. Facebook doet als het ware hetzelfde met video, check voor meer info onze blog over de Facebook veranderingen in 2015. Andere social media zoals Snapchat en Instagram hebben ook de mogelijkheid om eenvoudig video’s te delen.

Deze nieuwe update is voor Twitter één van de meest aansprekende sinds lange tijd. Opties om video’s te bewerken komen waarschijnlijk in een later stadium. Op dit moment is het videoplatform nog niet publiekelijk beschikbaar, als het goed is komt daar binnenkort verandering in.  Het videoplatform komt in eerste instantie uit voor iOS en Android.  

Lees meer over