Van Facebook Like Box naar Facebook Page Plugin

leestijd 2 minuten
18 oktober 2019

Je kent het wel; je bent op een leuke website beland en je wilt eigenlijk weten of ze ook een Facebook pagina hebben. Zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. Waar ga je dan naar op zoek? De Facebook Like Box. Deze gratis plug-in is onmisbaar als je een Facebook pagina wilt liken vanuit een website, zonder die pagina te verlaten. Super handig toch? Behalve het kleine feitje dat deze per 23 juni 2015 verdwijnt…

Wat nu?!

Geen paniek! Facebook heeft namelijk aangekondigd dat de Like Box wordt vervangen door de Facebook Page Plugin. Deze nieuwe plug-in ziet er een stuk mooier en overzichtelijker uit. Naast het liken van de pagina, is het met de nieuwe Page Plugin ook mogelijk om de pagina te sharen. Bovendien is de lay-out eenvoudiger aan te passen en te personaliseren, bijvoorbeeld wel/geen coverfoto, of het wel/niet laten zien van page posts. Bekijk hieronder de verschillen tussen de oude (links) en nieuwe (rechts) plug-in.

 facebook-like-box naar facebook page plugin

Tijd voor actie

Heb je de oude Like Box nog op je pagina staan? Dan hoef je alleen een stuk Javascript SDK code toe te voegen. Zorg ervoor dat je dit vóór 23 juni 2015 hebt aangepast, zodat je geen likes en shares misloopt. Bekijk hier de volledige Page Plugin code en lees hoe je de verschillende aspecten kan personaliseren. Succes!

Lees meer over