App store optimalisatie (ASO)

Bereik je doelgroep en verhoog het aantal App downloads. Dat bereik je met App Store Optimalisatie. Geen overbodige luxe, gezien de enorme hoeveelheid aan apps die worden ontwikkeld en aangeboden tegenwoordig.

De voordelen van app store optimalisatie

  • Je app is beter vindbaar in app stores
  • De juiste doelgroep wordt bereikt
  • Het aantal downloads gaat omhoog
  • Je haalt het maximale uit je investering

Waarom app store optimalisatie?

De meest gebruikte zoekmachines voor apps zijn de App Store van Apple en Google Play. Misschien staat jouw app in deze online winkels te koop, maar valt het aantal downloads tegen. Grote kans dat deze simpelweg ondergesneeuwd raakt door het grote aanbod. Zonde! Gelukkig kunnen we hier iets aan doen. De vindbaarheid van je app kunnen we namelijk beïnvloeden.

Wat houdt het in?

We beginnen met een zoekwoordenanalyse. We onderzoeken welke woorden vaak worden gebruikt. Met die woorden optimaliseren we titels, teksten en keywords. Daarnaast zorgen we voor een goed linkprofiel bij Android apps: door op verschillende websites te linken naar de app, komt de app vaker naar boven in de zoekresultaten. Tot slot adviseren we je over het logo en het gebruik van afbeeldingen. We geven je concrete verbeterpunten, waar jouw appbouwer mee aan de slag kan. Als alle aanpassingen zijn doorgevoerd, monitoren we of ze echt tot verbetering hebben geleid. We rapporteren de resultaten aan jou en sturen bij indien nodig.

Wordt jouw app vaak gedownload?

Of kan dat wel wat beter? Kom dan eens praten over app store optimalisatie. Grote kans dat we jou kunnen helpen om het maximale uit je app te halen. Vraag ernaar aan onze mobile marketing specialisten!