Online marketing in Duitsland

Klaar om de Duitse markt te veroveren? Dan sta je voor een grote uitdaging. Het land en de mensen zijn anders, en de taal natuurlijk ook. Ook technisch dien je het één en ander te optimaliseren. Geen paniek: Fingerspitz kan je zowel taalkundig als strategisch helpen aan een succesvolle aanpak in Duitsland.

Klaar om successen te boeken in de Duitse markt? Je staat nog voor een flinke uitdaging. Maar er liggen veel kansen, dus je hebt er zin in. Wat moet je doen om succes te boeken in de Duitse online markt?

  • Onze Duitstalige marketeer is expert in de taal én in de Duitse cultuur
  • Betere vindbaarheid in ons buurland, zowel organisch als betaald
  • Targeting op alle Duitstalige regio’s – ook Oostenrijk, Zwitserland en andere Duitstalige landen
  • Optimalisatie van campagnes en vertaling van advertentieteksten in het Duits in AdWords, Facebook en alle andere online kanalen
  • Hulp met het uitlijnen van een strategie voor Duitsland: een nieuw content plan, de juiste targeting en optimalisaties

AdWords in Duitsland en meer

De kans dat een soortgelijke Nederlandse doelgroep zich ook in Duitsland bevindt, is enorm. Daarom is dit een interessante kans voor je: ga de Duitse markt op! Alleen zijn er wel wat hordes die je even over moet, voordat je er klaar voor bent.

Het grootste struikelblok zit hem in de kennis over expansie naar een nieuw gebied, en de taal. Je spreekt geen vloeiend Duits, en weet niet hoe het zit met de targetingopties en optimalisatie in Duitstalige landen.

Het begint met een Duitstalige website, die ook nog eens internationaal goed vindbaar is. Het liefst je binnen je huidige domein, waar je al goede SEO-scores op hebt verzameld. Wat is er technisch mogelijk, en welke keuzes kun je het beste maken?

En dan nog de taal. Veel zal herschreven moete worden in het Duits. Niet alleen op je website, maar ook alle campagnes die je later in gaat zetten. Bij Fingerspitz werkt een Duitstalige online marketeer: Justin. Het grootste deel van zijn leven heeft hij in Duitsland gewoond, en heeft het ware fingerspitzengefühl op het gebied van de AdWords in Duitsland, en alle andere marketing kanalen.

Justin helpt je ook aan het beter vindbaar maken van je website, door SEO-werkzaamheden te richten op Duitsland: wat zijn de populairste en meest kansrijke zoektermen bij onze oosterburen? Hij shrijft je advertenties op alle kanalen – zoals AdWords en Facebook – naar de perfecte Duitse taal. Ook de inhoud van je Display-advertenties kan worden omgezet naar het Duits.

Wat betreft je online strategie in Duitsland, ben je bij Fingerspitz aan het goede adres. We stippelen samen met jou de juiste aanpak uit om deze nieuwe markt te veroveren.

Is Duitsland niet ambitieus genoeg?

Meer landen dan alleen Duitsland spreken de Duitse taal. In al deze landen helpen we je aanwezig te zijn met je online uitingen.

Is dat niet ambitieus genoeg voor je? Ook de Franse markt kunnen we opgaan, samen met onze Franstalige marketing expert Nina.

Lees alles over online marketing in Frankrijk!

Even kennismaken?

Wil jij weten waar kansen liggen voor jouw organisatie? Of heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet en neem contact op.