Branding vs. Performance, the Bake Off

Specialisaties in deze case
  • 51 totale ROI

  • 38% meer online inspiratieboeken aangevraagd t.o.v. de doelstelling

  • 28x effectiever dan radio

De keuken is het middelpunt van elk huishouden. Al meer dan 80 jaar maakt Bruynzeel Keukens het dagelijkse leven in én om de keuken makkelijker. Met meer dan 30 fysieke winkels door het hele land is het bedrijf een grote speler in de markt.

De uitdaging

Aan de aanschaf van een keuken gaat een lange klantreis met veel contactmomenten vooraf.

Bruynzeel wil haar klanten actief ondersteunen bij alle aspecten van de klantreis. Uit intern onderzoek is het duidelijk geworden dat een gemiddelde keuken koper maar drie winkels bezoekt. 

Het doel van de landelijke campagne is het verhogen van de naamsbekendheid van Bruynzeel Keukens door een positieve impact te maken in alle fasen van de customer journey.

De oplossing

Door middel van de touch, tell, sell aanpak hebben we gelaagdheid in de boodschap gecreëerd om prospects te bereiken, enthousiasmeren en vervolgens te converteren tot klanten.

In de touch laag van de funnel is gefilterd op mensen tussen 25 en 75 jaar met een mix tussen TV, radio en Spotify audio-advertenties.

TV-kijkers werden vooral bereikt in de avonduren met een programma selectie gebaseerd op de traffic uplift vanuit de vorige audio- en TV campagnes. Een zelf ontwikkeld Google Tag Management meetscript tagde direct verkeer met het uitzendschema en de programmanamen.

Audio ads bereikte bijna 80% van de gebruikers. De radio campagnes bleken het effectiefst in de ochtend- en avondspits. Verder werden de campagnes ook op Spotify afgespeeld. De call-to-action was gericht op het inspiratieboek van Bruynzeel Keukens.

De resultaten werden nauwkeurig gevolgd door een combinatie te gebruiken van UTM-tagging, TV- en radio tracking scripts via Google Tag Manager, first party attributie via TraceDock en cross-device tracking via BlueConic.

Het resultaat

De ROI op de landelijke campagne als geheel is 55, of 51 als je bureaukosten en tooling meetelt. Met andere woorden; elke euro leverde Bruynzeel Keukens 51 euro omzet op. Het beoogde aantal online inspiratieboek aanvragen werd met 38% overtroffen.

Met behulp van een regressieanalyse hebben we de impact van online en offline kanalen op het aantal afspraken tegen elkaar afgezet. De Marketing Mix Modeling benchmarkstudie van Nepa gebruikten we om de lange termijn effecten mee te wegen in de resultaten. Na correctie voor korte+lange termijn impact volgden geen grote verschillen in ROI, behalve dan dat Spotify 28x effectiever bleek dan radio.

  • 51 totale ROI

  • 38% meer online inspiratieboeken aangevraagd t.o.v. de doelstelling

  • 28x effectiever dan radio

Dit wil ik ook!