Estivant: 70,7% uplift in boekingen door slimme suggesties

Specialisaties in deze case
  • +70,0% conversiepercentage

  • +108,7% stijgingen alternatieve reisboekingen

De uitdaging

Estivant is al ruim 20 jaar dé specialist in eenoudervakanties. Al honderden eenoudergezinnen zijn zorgeloos op vakantie geweest.

Gezinnen boeken steeds later hun vakanties. Waarom? Door de nog steeds bestaande Covid-19 onzekerheid. Maar de schoolvakanties van de kinderen liggen wel vast, waardoor veel gezinnen in dezelfde periode willen gaan. Snelle beslissers hebben dan nog veel beschikbare opties bij het boeken van een vakantie. Maar maak je liever later een beslissing? Dan zorgt dit er vaak voor dat veel vakanties al zijn uitverkocht.

Estivant heeft deze ontwikkeling duidelijk opgemerkt. Hun doel is om zo veel mogelijk gezinnen een topvakantie te bezorgen. Is het voorkeursmoment niet meer beschikbaar? Dan biedt Estivant andere opties.

Vakantieboekers lopen tegen een ‘alles-is-uitverkocht-muur’ aan en het is onduidelijk dat er toch nog opties beschikbaar zijn. Denk aan andere bestemmingen, dagen, faciliteiten et cetera. Maar nadat mensen de (mogelijk) uitverkochte reizen zien, verlaten ze snel de website. Zo komen ze niet tot de aangeboden vervolgstappen van de holiday operator.

De website moet dus toegankelijker worden voor bezoekers, zodat het sneller duidelijk is dat er andere opties mogelijk zijn.

De oplossing

De kenmerken van van een goede website zijn in de volgende categorieën opgesplitst: 

  1. Toegankelijkheid van de website
  2. Levendigheid/helderheid van de content 
  3. Waargenomen productinformatie
  4. Waargenomen service snelheid
  5. Responsieve communicatie

Vanuit deze categorieën is een plan gemaakt om de toegankelijkheid te verbeteren. 

Als bezoekers tijdens hun zoektocht uitverkochte reizen tegenkomen, dan wordt de bedachte knop “alternatieven” ingezet. De knop leidt naar een pagina met reizen die wel nog beschikbaar zijn op de geselecteerde datums. De knop is niet zichtbaar als de geselecteerde data nog wel beschikbaar zijn.

Om de communicatie tussen de bezoeker en de service van Estivant te verbeteren, is er ook een “reisadvies” knop toegevoegd. Als de gewenste reis is uitverkocht, verschijnt deze knop zodat klanten gemakkelijk persoonlijk advies kunnen vragen.

Het resultaat

Voor deze case mikten we op +10% conversie. 

In de oorspronkelijke situatie was er een conversiepercentage van 0,41%.

50% van de bezoekers kreeg onze oplossing te zien. Dat resulteerde in een conversiepercentage van 0,70%. Dat is een stijging van ruim +70%! 

Wat dat concreet betekent? 20 extra verkochte reizen in drie weken.

+108,7% van de gebruikers zochten binnen dezelfde sessie verder naar alternatieve reizen bij Estivant, na het zien van uitverkochte reizen.

  • +70,0% conversiepercentage

  • +108,7% stijgingen alternatieve reisboekingen

Dit wil ik ook!