Keukenstijlen: het recept voor 38% meer keukenverkopen

Specialisaties in deze case
  • +216% meer moodboards ingevuld

  • +38% meer keukenverkopen

  • ROI van 38 op personalisatie

Winnaar Dutch Search Awards 2022

Beste gebruik van personalisatie

De uitdaging

De keuken is het middelpunt van elk huishouden. Al meer dan 80 jaar maakt Bruynzeel het dagelijkse leven in én om de keuken makkelijker. Met 25 fysieke winkels door het hele land is het bedrijf een grote speler in de markt.

Een nieuwe keuken kopen is een lang proces en zeker niet gemakkelijk. Door de lange reis is het lastig aan te wijzen welke touchpoints het meest waardevol zijn en hoe de ideale klantreis eruitziet. Hoe personaliseer je die reis, zodat iedereen relevante content te zien krijgt?

Bruynzeel Keukens wil meer primaire conversies genereren. Daarnaast wil de keukengigant meer first party contacten in BlueConic, hun customer data platform.

Bij het analyseren van BlueConic werd duidelijk dat klanten filteren op één van deze vier keukenstijl termen: design, industrieel, landelijk en modern.

De vraag is dus: hoe kunnen we meer primaire conversies genereren door middel van personalisatie en de first party contactenlijst vergroten?

De oplossing

Vanuit BlueConic hebben we een scoring listener gebruikt. Aan de listener zijn pagina’s en filters toegewezen die bij een van de vier keukenstijlen horen. 

Als bezoekers op een keuken-detailpagina zijn geweest, maar het inspiratieboek nog niet hebben aangevraagd, verschijnt er een pop-upvenster met een afbeelding. De afbeelding past binnen de stijlvoorkeur van de bezoekers, er is gekozen voor een tekst die aansluit op deze stijl én er staat een verwijzing in naar het inspiratieboek. 

In een volgende fase kunnen bezoekers gebruik maken van de 3D keukenplanner. Als zij het keukeninspiratieboek nog niet hebben, krijgen zij een soortgelijke melding te zien.

Wanneer bezoekers het inspiratieboek al hebben, maar hun moodboard nog minimaal ingevuld is, krijgen de bezoekers een pop-upvenster te zien met uitleg over het moodboard en hoe ze dat gemakkelijk kunnen uitbreiden. Ook bij dit pop-upvenster is een afbeelding bijgevoegd met de stijlvoorkeur van de bezoeker.
Voor de social ads op Facebook/Instagram en Pinterest hebben we doelgroepen gecreëerd op basis van de profielen in BlueConic, zodat er gerichter gestuurd kon worden op de keukenstijl van de bezoekers.

Het resultaat

De aanvragen voor het inspiratieboek stegen van 3370 naar 3460.  Dat is een toename van 2,7%. De hoeveelheid moodboards die werden ingevuld steeg met 216%, oftewel 928 extra moodboards. 

Naast de verhoogde conversies, zijn er in totaal ook 23% meer profielen gekoppeld aan een keukenstijl.

De hoeveelheid keukenaankopen nam toe met 38%. Als we rekening houden met de kosten die gemaakt zijn, halen we door de extra verkopen een ROI van 38.

  • +216% meer moodboards ingevuld

  • +38% meer keukenverkopen

  • ROI van 38 op personalisatie

Dit wil ik ook!