Google verlegt grenzen in online zoeken

leestijd 2 minuten
25 september 2023

Google blijft gigantische sprongen maken in de ontwikkeling van hun zoekmachine. Eerder kon je al lezen over Google’s Search Generative Experience. Maar nu is eindelijk officieel de lancering daar. Tenminste, in Amerika. Ook Japan en India volgen snel. Wanneer de update uitrolt naar Europa is nog onbekend. 

Lees je toch alvast mee wat de impact is van Google’s Search Generative Experience?

Technologie en gebruikservaring smelten samen

Deze nieuwe zoekervaring integreert webpagina-links in AI-gestuurde antwoorden. Dit herken je via pijlpictogrammen in het AI-overzicht. Vanuit daar duik je dieper in relevante webpagina’s. Zo vervaagt door deze update de grens tussen zoeken en vinden.

Bron: Search Engine Land

Wat betekent deze update voor jou?

De introductie van deze functie betekent meer verkeer naar kwalitatieve websites. Dit benadrukt het belang van goede content en betrouwbare bronnen. 

Ook strategisch geplaatste advertenties bieden jouw merk een prominente plek in de zoekresultaten. Dat betekent dus dat het belangrijk is om doelgerichte advertentiestrategieën te ontwikkelen.

De concrete toegevoegde waarde?

  • Diepere kennis: het gaat niet meer alleen om het wat, maar ook om het waarom en hoe. Met directe links naar bronnen krijgen zoekers de mogelijkheid om verder te duiken dan het oppervlakkige antwoord. 
  • Efficiëntie: geen tijdverspilling meer aan twijfelachtigebronnen. Google filtert en presenteert de meest relevante informatie direct aan de gebruiker.
  • Interactieve ervaring: met de toevoeging van audiofeedback maakt Google de zoekervaring toegankelijker en intuïtiever, vooral in landen waar gesproken zoekopdrachten populairder zijn.

Google geeft aan voor alle feedback van deze functie open te staan. Dat betekent dat deze nieuwe zoekervaring zich blijft ontwikkelen. Dat biedt jou de kans  om actief bij te dragen aan de toekomst van zoeken.

Ontdek Google’s nieuwe zoekervaring

Deze nieuwe ervaring belooft diepere antwoorden en efficiënter zoeken. 
Ben je nieuwsgierig naar de kansen van Google’s nieuwste innovatie? We blijven voor jou scherp op een uitrol naar Nederland. Zo verkennen we samen de toekomst van online zoeken. Wij staan voor je klaar om het maximale uit deze vernieuwing te halen.

Lees meer over