YouTube YouTube

YouTube wordt steeds groter. Als zoekmachine, maar ook als social kanaal. Ook in de B2B. Met YouTube Advertising genereer je naamsbekendheid, maar verhoog je ook het aantal conversies.


Gebruik je YouTube nog niet als marketing tool? Video is een krachtige vorm van content. Met een goede video content strategie scoor je in YouTube. Dit platform heeft veel mogelijkheden te bieden waar je zeker gebruik van wil maken!

De voordelen van YouTube als marketingtool

  • Verhoog de betrokkenheid met je doelgroep
  • Maximaliseer het aantal conversies
  • Genereer meer shares en interactie en verbeter daarmee je zichtbaarheid
  • Goede targetingopties om je doelgroep te bereiken
  • Vergroot je vindbaarheid in de op één na grootste zoekmachine ter wereld

YouTube, oneindig veel kansen

YouTube is de tweede grootste zoekmachine van de wereld (ja echt!) en het meest bekeken videoplatform. Desondanks houden veel bedrijven zich er nog niet mee bezig. En dat terwijl 80% van de internetgebruikers actief is op dit platform. Gemiste kans!

Je kan wel 80% meer conversie genereren door het toevoegen van een video op een landingspagina. Wanneer je video slim gebruikt als onderdeel van je marketing strategie kun je zelfs 49% sneller in omzet groeien.

Ook voor de B2B is YouTube dus erg interessant om in te zetten. Van de bedrijven die zich er al aan gewaagd hebben geeft 73% aan dat dit een positief effect heeft gehad op de ROI. De verhoging in zichtbaarheid en vindbaarheid helpen weer in het genereren van leads. Genoeg redenen om YouTube als marketing tool in te zetten.

De juiste YouTube aanpak

Net als tekst, moet video ook relevant zijn voor je doelgroep. Het is van belang dat je video content strategie aansluit bij je bedrijfsdoelstellingen. Afhankelijk van je doelstelling kies je met welke vorm van video je deze gaat behalen.

Ga je voor betere vindbaarheid en autoriteit, dan zet je de organische vorm in. Gebruik video om bijvoorbeeld uitleg te geven over jouw product of dienst en sterk dit aan met een goede tekst. Staan awareness en conversies centraal in jouw doelstelling? Maak dan gebruik van advertenties. Wat je doelstelling ook is, YouTube helpt je ze te behalen.

Aan de slag met YouTube

Bij Fingerspitz hebben we alles in huis om jou te helpen bij het inzetten van YouTube als marketing tool. Wij hebben social media experts, video virtuozen en YouTube SEO deskundigen in ons team.

Samen met jou bedenken we creatieve ideeën en creëren we een spraakmakende video content strategie. Ook brengen we je strategie naar een hoger niveau met de productie en distributie van hoogwaardige video’s.