Oscar van Heeswijk

"Online marketing draait niet om hoe goed je een tool of programma kan beheren, maar hoe goed je de klantvraag begrijpt."

Oscar van Heeswijk

Online marketing consultant

Oscar van Heeswijk

Inmiddels draait Oscar al aardig wat jaren mee binnen het werkgebied van online marketing. Afstuderen bij bol.com in 2013 waren de startblokken die de online marketing sprint in gang hebben gezet. Oscar heeft zowel aan klantzijde als bureauzijde gewerkt. De meeste jaren werkervaring heeft hij aan de bureauzijde bij een hoogstaand online marketing bureau. Hiervoor heeft hij mogen werken voor zeer diverse klanten, zowel B2B als B2C, internationaal en regionaal, A-merken en start-ups en alles wat ertussen zit in diverse branches. Hierdoor heeft Oscar veel ervaring in het bieden van juiste oplossingen op maat.

Alles begint bij het creëren van een juist fundament: wat is het échte probleem dat opgelost dient te worden? Waarom is dat het probleem? Maar belangrijker: met welke strategie gaan we dat probleem oplossen? Los van het kennisniveau van de klant is het belangrijk ieder op de desgewenste manier te kunnen helpen. Sparren op niveau, communiceren in ‘Jip-en-Janneke-taal’ of juist de klant volledig ontzorgen. Maatwerk consultancy door goed te luisteren; daarmee behaal je het gewenste doel. Dat is waar hij voor staat.

Oscar heeft zich verder gespecialiseerd in online marketing strategie, SEO, data analytics (Google Analytics, Google Tag manager) en E-commerce optimalisaties.

In zijn vrije tijd reist Oscar graag de wereld over, zijn paspoort telt inmiddels meer stempels dan lege pagina’s. Door zijn brede kijk op de wereld realiseert hij zich hoe mooi de wereld is waarin we leven en hoe zuinig we daar mee moeten omgaan. Oscar speelt geregeld golf maar houdt ook van bootcampen en surfen. Gezelligheid en sociale activiteiten zijn een belangrijke drijfveer in het leven van Oscar, elke dag iets leuks doen is zijn motto!