• 82% verkeer via online advertenties

  • 20 miljoen impressies bij banners en page ads

  • conversie optimalisatie met eyetracking

Online marketing traject voor medisch platform

Constamed is hét nieuwe online en mobiele platform voor al uw minder urgente medische vragen. Een bezoek aan een huisartsenpraktijk vereist al vaak het nemen van een halve vrije dag en er zijn vaak lange wachttijden in de wachtkamer. Met als gevolg dat veel mensen hun medische klachten laten voor wat het is. Constamed geeft juist in deze gevallen een passende oplossing door patiënten laagdrempelig vragen aan geregistreerde huisartsen te laten stellen, waar en wanneer het hen uitkomt. 

Multichannel campagne

Het online en mobiele platform voor Constamed is gebouwd door E-sites. Omdat het hier ging om een nieuw platform, was er nog geen naamsbekendheid. Door middel van een multichannel campagne moest hier in een snel tempo verandering in komen. Het was aan ons om de online marketing voor onze rekening te nemen, zoals copywriting, SEO, SEA, social media en conversie optimalisatie. 

Ontwikkeling online platform


Wij zijn tijdens de ontwikkeling van het platform door E-sites al betrokken bij het project. Hierdoor konden wij direct goed adviseren omtrent zaken die in een later stadium van toepassing zouden zijn op onze werkzaamheden.

Zo is er tijdens de ontwikkeling van het platform en de mobiele apps al rekening gehouden met zoekmachine optimalisatie en hebben wij technische verbeterpunten doorgegeven. Daarnaast hebben wij aan de hand van een zoekwoordenonderzoek de meest relevante en kansrijke zoekwoorden vastgesteld. Met deze zoekwoorden in ons achterhoofd zijn we gestart met de copywriting; alle teksten op Constamed zijn dan ook geschreven door Fingerspitz. Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met het instellen van Google Analytics en met andere werkzaamheden die relevant zijn voor zoekmachine optimalisatie.

Naast copywriting en SEO, zijn wij ook verantwoordelijk voor alle online advertentiecampagnes voor Constamed. Zo is er een AdWords campagne opgezet en is er geadverteerd op YouTube en Facebook. Tevens hebben we een enorm bereik gecreëerd met Display banners en Page-Ads. Al onze inspanningen werden ondersteund door radiospotjes, billboards rondom RTL Boulevard en De Klok, abri’s en een cover van de Metro, welke zijn ontwikkeld door Weekend.tk, George Michael Eenhoorn Meisje.

Nu het platform van Constamed live is, gaan we aan de slag met conversie optimalisatie. Hiervoor zetten we onder andere onze eigen eyetracking apparatuur in. Daarnaast focussen we ons op zoekmachine optimalisatie om de online vindbaarheid verder uit te breiden.

Top resultaten

Van al het verkeer dat in februari 2014 op de website is gekomen, kwam 82% binnen via onze online advertentiecampagnes. Met de Display banners en Page-Ads hebben we bovendien ruim 20 miljoen impressies gerealiseerd. Dit heeft geleid tot een enorme stijging in de naamsbekendheid van Constamed. 

  • 82% verkeer via online advertenties

  • 20 miljoen impressies bij banners en page ads

  • conversie optimalisatie met eyetracking

Dit wil ik ook!