Specialisaties in deze case
  • 30% meer offerte aanvragen

  • 12,92% doelgericht naar website Keukendepot

  • Conversie 2x hoger via organisch verkeer

Nieuwe keukens verkopen via Marktplaats.nl

Zoals de naam al verraad verkoopt Keukendepot.nl voordelige keukens. Voor een nieuwe kwaliteitskeuken keuken voor weinig geld ben je hier aan het juiste adres. Deze nieuwe keukenspeciaalzaak heeft inmiddels door het hele land 9 winkels geopend. 

Welk kanaal past het beste bij de doelgroep?

De acquisitie voor keukens verloopt met name online. Voor velen begint daar de zoektocht naar een nieuwe betaalbare keuken. De keukenbranche zit online niet stil en weet zich inmiddels steeds beter te onderscheiden. De concurrentie is dan ook groot. Om die reden heeft Keukendepot ons gevraagd om een gerichte campagne in te zetten op online kanalen waar potentiƫle klanten zich bevinden en waar weinig concurrentie is.

AdMarkt van Marktplaats

De eigenschappen van de Keukendepot doelgroep passen exact bij het Admarkt kanaal van Marktplaats.nl. Hier zijn immers de prijsbewuste shoppers terug te vinden die een goede deal willen sluiten. Daarnaast is Marktplaats toch een plek waar mensen gericht oriƫnteren. Als je op zoek bent naar een budget keuken is de beslissing voor een tweedehands of nieuwe keuken in veel gevallen nog niet gemaakt. Om die reden zoeken velen eerst op Marktplaats. Naast tweedehands advertenties is het op Marktplaats ook mogelijk om zakelijk nieuwe producten te promoten, waaronder keukens. Een paar voordelen van de Admarkt zijn:

  • Je maakt zelf een advertentie en plaats deze in de best passende rubriek. 
  • Deze zakelijke advertenties krijgen een andere status dan de reguliere advertenties en komen daarom ook bovenaan te staan in de overzichten. 
  • Je betaalt op het moment dat iemand de advertentie wilt lezen en dus klikt naar je advertentie.

Het mooie aan Marktplaats is dat je niet op de eerste pagina hoeft te bieden, zoals dat bij Google wel het geval is. Op Marktplaats.nl mag je advertentie gerust wat verder achterin staan. 90% van de bezoekers vindt je advertentie namelijk via een zoekopdracht.

Een super slim eindresultaat

Door advertenties in te zetten op locaties waar de doelgroep te vinden is, hebben we precies de relevante doelgroep kunnen bereiken. Het grootste verkoopplatform van Nederland was de perfecte locatie voor Keukendepot. Van de advertentiebezoekers gaat 12,92% doelgericht naar de website van Keukendepot. Het aantal offertes dat werd aangevraagd nam toe met 30%. Het conversiepercentage van Marktplaatsbezoekers lag ruim 2 keer zo hoog dan via het organische verkeer. Daarnaast is de naamsbekendheid van Keukendepot gestegen.

  • 30% meer offerte aanvragen

  • 12,92% doelgericht naar website Keukendepot

  • Conversie 2x hoger via organisch verkeer

Dit wil ik ook!